Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha kell, Izrael kinyírja Aszadot

888.hu

2018.05.07. 23:28

Izrael Bassár el-Aszad szír elnök meggyilkolásával fenyegetõzik, ha maradnak az irániak Szíriában.
TEL-AVIV, 23:28

Izrael Bassár el-Aszad szír elnök meggyilkolásával fenyegetőzik, ha maradnak az irániak Szíriában.

Izrael végez Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, és megdönti rendszerét, ha tovább engedi Irán ténykedését az ország területén – mondta Juvál Steinic infrastruktúra, energia- és vízgazdálkodási miniszter a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek adott interjúban, amely hétfőn jelent meg.

Fontos, hogy megjegyezzük:

Szíriában a légteret az oroszok, a szárazföldet, pedig az irániak uralják. Aszad teljesen átengedte országa katonai műveleti tevékenységét az iráni vezetésnek. Ez nem tetszik Izraelnek, hiszen halálos ellenségek.

"Aszadnak meg kell értenie, hogy lépéseinek ára van" – mondta a kormányzó jobboldali Likud párthoz tartozó, a biztonsági kabinet munkájában is részt vevő miniszter. Kifejtette, hogy Izrael mindeddig nem szólt bele a szíriai polgárháborúba, de ha Aszad lehetővé teszi Iránnak, hogy Szíriát katonai támaszponttá változtassa, hogy onnan támadja Izraelt, akkor tudnia kell, végeznek vele. Az értesülés szerint Kaszem Szulimáni, az Iszlám Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű hírszerző elit egységének parancsnoka és Hadzsi Zádával, a Forradalmi Gárda légierejének parancsnoka áprilisban a libanoni választások utánra halasztotta az Izrael elleni válaszcsapást.

Azért napolták el az akciót, mert a támadásban a síita libanoni Hezbollah milíciája is részt venne egy izraeli katonai támaszpont bombázásával, és ez befolyásolhatta volna a szervezet libanoni megítélését a választásokon.

A valószínűleg Szajed Ali Hamenei ajatollahhal, Irán vallási és politikai vezetőjével közösen meghozott döntés hátterében az áll, hogy a libanoni választások után már semmi nem indokolja a késlekedést, mert Donald Trump amerikai elnök már 2015-ben elhatározta az Iránnal kötött atomalku felfüggesztését, és ezért nem szükséges kivárni május 12-ét, ennek nyilvános bejelentését.

Izraelben a katonai szakértők úgy vélik, hogy Irán háború nélkül próbálja megtorolni az T-4-es támaszpont elleni légicsapást, valószínűleg úgy, hogy korlátozott rakétatámadást indít észak-izraeli katonai célpontok ellen. Izrael különböző óvintézkedéseket foganatosított. Katonai szakértők szerint a rakétavédelmi rendszerek ki tudják védeni az iráni rakétatámadásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére