Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha holnaptól egy muszlim sem jönne Európába, akkor is 10 millióval nõne a számuk 2050-re

Sümeghi Lóránt

2018.01.18. 17:58

Átfogó, adatokon alapuló prediktív elemzést végzett az európai muszlim bevándorlással és népességnövekedéssel kapcsolatban a patinás amerikai kutatóintézet, a Pew Research.

Átfogó, adatokon alapuló prediktív elemzést végzett az európai muszlim bevándorlással és népességnövekedéssel kapcsolatban a patinás amerikai kutatóintézet, a Pew Research. Megállapításuk szerint még akkor is 10 millió fővel gyarapodna az európai muszlimok száma 2050-re, ha holnaptól nullára csökkenne a kontinensre érkező muzulmán bevándorlók száma, amely természetesen kivitelezhetetlen. 

A tavaly decemberben megjelent kutatás legfrissebb, azaz 2016-os adatai szerint Európában jelenleg 25,8 millió muzulmán él – amely egy ötszázalékos kisebbséget jelent – és mintegy 495 millió nem muzulmán él Európában. A Pew tehát mintegy 520 milliósra teszi Európa összlakosságát, amelyet előrejelzéseik szerint a migrációs folyamatok a következő 30 évben is nagymértékben befolyásolni fognak.

Ha holnaptól lezárnák Európa összes határát, akkor is 10 millióval több muszlim lesz

A Pew prediktív adatelemzése, amely hangsúlyozottan csupán tendenciákat képes előrevetíteni, arról értekezik, hogy a legideálisabb helyzetben, totális európai határzár esetén, 2050-re legalább 10 millió fővel fog növekedni a muszlimok száma Európában, elérve a 35,8 milliót. Ez leginkább az iszlámhívők sokkalta magasabb születési rátájának köszönhető. Ugyanis lehangoló módon, nulla migráció mellett, 2050-re az európai nem muzulmán lakosság száma mintegy 50 millió fővel fog csökkenni.

Az életszerűbb helyzet: a határokat nem zárják le, de korlátozzák a bevándorlás mértékét

Ez esetben a Pew megjegyzi, leginkább már csak a "reguláris bevándorlási minták" okozta kihívásokkal kellene megküzdenie Európának, azaz

  • a gazdasági,
  • családegyesítési,
  • oktatási
  • és egyéb okokból érkező migránsokkal.

Az intézet jóslata szerint 2050-re így nagy valószínűséggel 57,9 millióra rúgna az európai muszlimok száma, amely kis híján egy Olaszország méretű ország lakosságának felelne meg. Hozzáteszik, az európai nem muzulmán lakosság száma ebben az esetben is csökkenne, bár mérsékeltebben: 496 millióról 459 millióra.

Amennyiben minden marad a régiben, és továbbra is ömleni fognak Európába a bevándorlók

A Pew ebben az esetben az Európára zúduló, 2014 és 2016 között lezajlott migrációs folyamatokat vetítette előre, amely ijesztő következményeket vázolt fel. Számításaik szerint az európai muszlimok száma harminc éven belül így szinte biztosan elérné a 75,6 milliót, amely már Franciaország teljes lakosságának számát is meghaladná, mintegy 10 millió (!) fővel.

Ez pedig már egy elképesztő, 14 százalékos arányt jelentene Európa összlakosságának tekintetében. Ez például Németország számára egy 17,5 milliós muzulmán kisebbséget eredményezne, míg Svédország lakosságának 30 százaléka (!) válna iszlámhívővé.

Az adatok szerint Európa nem muzulmán lakossága még ebben az esetben is több tízmillióval csökkenne, bár valamelyest mérsékeltebben, mint korábban: 495-ről 463 millióra. Ugyanakkor Európa összlakossága növekedésnek indulna, igaz, kizárólag a muszlim tömegeknek köszönhetően: 520-ról 538 millióra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére