Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha fehér farmereket vegzálnak, nincs semmi gond, ha a feketékre teszel megjegyzést, jön a keresztre feszítés

Nagy Gábor

2018.08.22. 18:25

Dél-Afrika a szélsõségek országa. Miközben a fehér farmerektõl faji alapon, kompenzáció nélkül rekvirálják a földeket a kommunisták, addig több dél-afrikai Nike üzletnek azért kellett bezárnia, mert a cég egyik alkalmazottja rasszista kijelentést tett az ország fekete õslakosságára.

Dél-Afrika a szélsőségek országa. Miközben a fehér farmerektől faji alapon, kompenzáció nélkül rekvirálják a földeket a kommunisták, addig több dél-afrikai Nike üzletnek azért kellett bezárnia, mert a cég egyik alkalmazottja rasszista kijelentést tett az ország fekete őslakosságára.

Szerdán több Nike boltnak is be kellett zárnia Dél-Afrikában, miután egy, a helyi média szerint a céghez köthető férfi rasszista kommenteket tett az ország őslakos, fekete népességére. A cég nem akart nyilatkozni az ügyről, de fontosnak tartotta leszögezni:

sokszínűség, befogadás és tisztelet iránti, régóta fennálló elkötelezettségét".

Az abszurd történet onnan indult, hogy a dél-afrikai média arról kezdett írni, hogy az amerikai sportszergyártó egyik alkalmazottja a fekete őslakosokat becsmérelte egy strandon készített videóban.

Egy kaffer sincsen a láthatáron. Ez egy kibaszott földi paradicsom"

– fogalmazott a dolgozó, bár a Nike tagadta, hogy valóban náluk dolgozna. A kaffer egy arab eredetű, de az apartheid korából ismerős pejoratív kifejezés a feketékre.

Arról nem nagyon olvashattunk a sajtóban, hogy bármelyik nagy nyugati cég (mondjuk a Nike) felháborodott volna amiatt, hogy milyen sors vár a dél-afrikai fehér farmerekre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére