Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Észak-Korea támad elõször, Kína minden jel szerint semleges lesz

Bokor Gábor

2017.08.11. 06:28

A Kínai Kommunista Párt angol nyelvû hivatalos lapja, a Global Times pénteki számában hosszasan foglalkozik az egyre élesebb amerikai-észak-koreai ellentéttel. Az állami cenzúra alatt mûködõ lap szerint Kínának egyértelmûvé kell tennie, hogy semleges lesz, ha Észak-Korea indít elõször olyan támadást, amely fenyegeti az Egyesült Államokat. Megjegyzik, ha az Egyesült Államok és Dél-Korea támad elõször, és megpróbálják megdönteni az észak-koreai kormányt, megváltoztatni a Koreai-félsziget politikai jellegét, akkor Kína meg fogja akadályozni õket ebben.
PEKING, 06:28

A Kínai Kommunista Párt angol nyelvű hivatalos lapja, a Global Times pénteki számában hosszasan foglalkozik az egyre élesebb amerikai-észak-koreai ellentéttel. Az állami cenzúra alatt működő lap szerint Kínának egyértelművé kell tennie, hogy semleges lesz, ha Észak-Korea indít először olyan támadást, amely fenyegeti az Egyesült Államokat. Megjegyzik, ha az Egyesült Államok és Dél-Korea támad először, és megpróbálják megdönteni az észak-koreai kormányt, megváltoztatni a Koreai-félsziget politikai jellegét, akkor Kína meg fogja akadályozni őket ebben.

A cikk szerzője szerint Peking eddig képtelen volt rávenni a hátralépésre Phenjant, és Washingtont is, ami csak súlyosbítja a Koreai-félszigeten fokozódó válságot. Kína mint Észak-Korea legjelentősebb szövetségese és kereskedelmi partnere már többször próbálta önmérsékletre inteni a mostani válságban érintett feleket – írja az MTI.

A pekingi vezetés Észak-Korea mellett az Egyesült Államokat és Dél-Koreát is rendszeresen bírálja, ugyanis a kínai vezetés szerint a két szövetséges állam nem érdekelt a béke fenntartásában és csak szítják a feszültséget.

A Reuters hírügynökség megjegyzi, hogy Kína számára Észak-Korea ütközőövezetül szolgál közte és a Dél-Koreában állomásozó amerikai erők között, de Japánnal szemben is.

 

Peking szilárdan ellenáll minden olyan kísérletnek, amely megváltoztatná az érdekövezetében fennálló status quót, miszerint egyetlen országnak sincs abszolút dominanciája a térségben"

– írta a kínai lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére