Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha bezárod a gyáradat, mehetsz a börtönbe

888.hu

2016.05.15. 21:48

Termelésüket gazdasági okokból leállító gyárak államosítását és gyártulajdonosok bebörtönzését rendelte el Nicolás Maduro venezuelai elnök.
CARACAS, 21:48

Termelésüket gazdasági okokból leállító gyárak államosítását és gyártulajdonosok bebörtönzését rendelte el Nicolás Maduro venezuelai elnök.

Maduro azzal magyarázta a helyi idő szerint szombaton, pártja hívei előtt bejelentett intézkedést, hogy a szóban forgó vállalatokat "a burzsoázia megbénította", a vállalkozók pedig "szabotálják a gazdaság működését". Mindent meg kell tenni a termelés újraindítása érdekében - hangoztatta, az országban tomboló gazdasági válságot "külső agresszióra" vezetve vissza. Maduro ezenkívül hadgyakorlatokra adott utasítást, "külső fenyegetésre" hivatkozva.

Venezuelában súlyos élelmiszer- és energiaválság van, és feszült a politikai légkör a tavaly decemberi parlamenti választások óta, amelyeken a Demokratikus Egység Kerekasztala (MUD) elnevezésű ellenzéki pártkoalíció többséget szerzett a törvényhozásban, a Nicolás Maduro vezette Venezuelai Egyesült Szocialista Párt (PSUV) pedig 17 év után először kisebbségbe került.
Meghosszabbították a szükségállapotot
Maduro pénteken belső, illetve az Egyesült Államokból kiinduló "gazdasági puccskísérletre" hivatkozva elrendelte a január közepe óta érvényben lévő gazdasági szükségállapot meghosszabbítását újabb hatvan nappal.

A szükségállapot feljogosítja az elnököt arra, hogy beleavatkozzon a venezuelai vállalatok ügyeibe, illetve valuta- és árkorlátozást vezessen be.

 
„Robbanásveszélyes a helyzet”
A jobboldali ellenzék szombaton arra figyelmeztetett, hogy Venezuelában "robbanásveszélyes" a helyzet a társadalomban terjedő elégedetlenség miatt, és ha meghiúsul a Maduro leváltásáról szóló népszavazási kezdeményezésük, annak "kiszámíthatatlan következményei" lehetnek.

"Ha elzárják a demokratikus utat, nem tudjuk, mi fog történni". "Venezuela egy bomba, amely bármelyik pillanatban felrobbanhat" - mondta Henrique Capriles ellenzéki vezető egy tüntetésen.

 

  • Világ Proletárjai Egyesüljetek! 

 

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére