Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Berlusconiék jönnek, a migránsok mennek

Bokor Gábor

2018.02.06. 20:58

Az olasz sajtó kedden részletesen foglalkozott azzal, mi is lenne az országban, ha Silvio Berlusconi ismét visszajutna a miniszterelnöki székbe. Mérlegelték, mi lenne az országban tartózkodó migránsokkal, amennyiben a Forza Italia nyerne a március eleji választásokon. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Silvio Berlusconi elmondta, hogy az olaszok nem rasszisták, de fenyegetve érzik a biztonságukat az ellenõrizetlenül beáramló migránsok miatt, ami szerinte ketyegõ társadalmi idõzített bomba.
RÓMA, 20:58

Az olasz sajtó kedden részletesen foglalkozott azzal, mi is lenne az országban, ha Silvio Berlusconi ismét visszajutna a miniszterelnöki székbe. Mérlegelték, mi lenne az országban tartózkodó migránsokkal, amennyiben a Forza Italia nyerne a március eleji választásokon. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Silvio Berlusconi elmondta, hogy az olaszok nem rasszisták, de fenyegetve érzik a biztonságukat az ellenőrizetlenül beáramló migránsok miatt, ami szerinte ketyegő társadalmi időzített bomba.

A volt olasz kormányfő korábban úgy fogalmazott, hogy Olaszországban több mint 600 ezer olyan illegális bevándorló van, akinek se munkája, se megélhetése nincs. Abban a beszédében a politikus hangsúlyozta, amennyiben a jobbközép kerül kormányra a március 4-i parlamenti választásokon, eltávolítják Olaszországból az illegális bevándorlókat. 

Az olasz belügyminisztérium kedden közzétette, hogy körülbelül kétszázezren vannak az olasz táborokban, azonban itt csak a menedékkérelmük elbírálására vagy kiutasításra váró személyekről van szó.

Az ISMU olasz migrációs kutatóintézet mintegy félmillióra teszi az olaszországi illegális bevándorlók számát, az IlSole24Ore gazdasági napilapban megjelent felmérések 600 ezernél is többre.

A tavalyi évben több mint 119 ezren, míg egy évvel korábban 181 ezren keltek át Olaszországba elsősorban a fekete-afrikai országokból. 2015-ben mintegy 154 ezren, 2014-ben több mint 170 ezren érkeztek.

Az Il Giornale jobboldali napilap keddi számában azt írta, hogy míg a németek tavaly 74 ezer, a lengyelek 18 ezer migránst toloncoltak ki, addig az olaszok csak ötezret.

2011 és 2016 között Olaszország mindössze 21 ezer illegális bevándorlót szállított vissza hazájába. 

A lap közzétette az olasz jobbközép migrációs kormányprogramjának terveit, amelyek szerint leállítanák a migránsok Olaszországba való belépését, valamint korlátoznák az úgynevezett humanitárius indokból kiadott menedékkérelmek számát.

Az olasz adófizetőknek egy migráns hazaszállítása és hivatalos kitoloncolása négyezer euróba, több mint egymillió forintba kerül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére