Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

965 ezer bevándorló van Németországban

888.hu

2015.12.07. 18:08

Ha belehúznak, meglesz az egymillió is idén...
BERLIN, 17:40

Már közel 965 ezer bevándorló érkezett Németországba.

A német szövetségi belügyminiszter szerint november végéig közel 965 ezer bevándorló adatait rögzítették a hatóságok. Ez nem pontos adat, mert van, akit többször is nyilvántartásba vettek, sokan mások pedig már elhagyták az országot.

Még nem tudni, hogy a macedón határon kialakult torlódás, az Égei- tenger cudar időjárása vagy a török intézkedések miatt, de az eddigi 8-10 ezer helyett jelenleg „csak” 3-4 ezer ember érkezik az országba a naponta.

Ez nagyon örömteli és jó fejlemény, de még nem trend forduló”

- mondta Thomas de Maiziere belügyminiszter.

Németország november közepén jelezte, hogy túllépték azt a 800 ezer fős számot, amit 2015-ben vártak. Akkor a minisztérium kijelentette, hogy nem próbál újabb prognózist kiadni és jövőre ismerteti a végeredményt.

A decemberig tartó időszakban három csoport emelkedett ki a migránsok közül. 484 ezer szír, 128 ezer afgán és 94 ezer iraki alkotta a bevándorlás gerincét. Az éve elején még az albánok (69 ezer) és a koszovóiak (33 ezer) voltak többségben, de az év végére a számuk jelentéktelenné vált. A német Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BANF) alig az országba érkezők felétől (425 ezer) tudott befogadni menedékkérelmet a hatalmas túlterhelés miatt. Ennek a mennyiségnek is csak a felét tudták elbírálni, ami a tavaly szám duplája.

A túlterhelés és a feltorlódott tömeg miatt mind a minisztérium mind a menekültügyi hivatal komoly támadásokat kapott az utóbbi időben. Martin Schulz, az Európai Parlament német szociáldemokrata párti (SPD) elnöke a szövetségi belügyminiszter "csődjének" nevezte a hivatalnál kialakult állapotokat.

A belügyminiszter szerint a hivatal informatikai fejlesztése és a felvett plusz munkaerő elég lesz, hogy jövőre behozzák a lemaradást.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére