Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Ha a kislánya el szeretné kerülni a lefejezést, jobb, ha hordja a fejkendõjét"

Sümeghi Lóránt

2018.03.09. 16:30

Megdöbbentõ adatokról és tényekrõl számol be a svéd Jacob Rudenstrand és Peter Paulsson, akik évek óta próbálják nyomon követni Európában a muszlimok által sanyargatott keresztény bevándorlók sorsát.

Elmondásuk szerint tavaly Németországban mintegy 100 keresztényellenes támadás következett be. A legbrutálisabbak a migránsok által lakott szállókon történtek, ezzel kapcsolatosan a német politikusok is egyre gyakrabban fejtik ki aggodalmukat. Az Open Doors Deutschland – amely egy üldöztetett keresztényeket segítő szervezet – számításai szerint 2016 óta 736 ilyesfajta incidens történt. Miután hullámszerűen bántalmazták a menekültszállókon a keresztényeket, sokan elkülönített szálláshelyet kérvényeztek.

Azonban – néhány esetet leszámítva – a hatóságok nem vették figyelembe a beadott kérvényeket.
Írásukban hangsúlyozzák, Svédországban is hasonló minta kezd kirajzolódni a keresztényeket ért erőszakkal kapcsolatban. A többi európai országhoz képest – Németországhoz hasonlatosan – Svédország is aránytalanul magas számban fogadott be bevándorlókat, vallásuktól függetlenül. Azonban úgy tűnik, 
ez sok esetben erőszakos konfliktusokhoz vezetett, hiszen a vallásos kisebbségek közti feszültség és gyűlölet Szíriából és Irakból Svédországba emigrált."
 
Megemlítik, hogy a múlt hónapban egy keresztény napilap, a Världen idag arról számolt be, hogy egy, az iszlámról keresztény hitre tért bevándorlót aközben támadtak meg, hogy elhagyott egy pünkösdista templomot Karlstadban. Az imaház emiatt külön biztonsági óvintézkedéseket eszközölt saját vallásgyakorlóinak érdekében.
 

Migránspártot alapítottak Svédországban, arab nyelvű honlappal

Egy nyíltan bevándorlókat és bevándorló hátterű szavazókat megcélzó politikai párt alakult meg Svédországban, mely leplezetlenül azért is kampányol, hogy a svéd állam több pénzt fordítson a migránsok integrációjára.

Majd kifejtik, érdemes felhozni példaként Amirt (amely nem a valódi neve), a keresztény bevándorlót Szíriából. Három évvel ezelőtt egy menekültszálláson élt Svédország északi részén. Egy helyi újság szerint egy 26 éves migráns, aki önmagára dzsihadistaként hivatkozott, azzal fenyegette meg Amirt, hogy

nemcsak a torkát vágja el, hanem Szíriában felkeresi a családját és bántani fogja őket."
 
A fenyegetőző férfit végül próbaidős büntetéssel sújtották, illetve 8 ezer svéd korona (245 ezer forint) megfizetésére kötelezték.
 
A szerzők hozzáteszik, hogy Stockholmban egy aznap frissen átkeresztelkedésre készülő bevándorlót szúrtak le nemrég a menekültstátuszt élvező muzulmán társai. Érdekesség, hogy éppen abban a templomban tett volna hitet a kereszténység mellett, melynek gyülekezeti tagja e cikknek az egyik szerzője, Jacob Ruderstand.
 
Megjegyzik, az áldozat nem sokkal a hivatalos ceremónia előtt kezdett el a nyakában keresztet viselni. Rudenstrand az eset kapcsán még az Egyesült Államok külügyével is felvette a kapcsolatot (lásd a 2016-os nemzetközi jelentésüket a vallásszabadság szavatolásának témájában, Svédország kapcsán). Mi több, közös barátjuk, egy jezsuita szerzetes elmondta,
sok görög-keleti keresztény már nem mer keresztet viselni az utcán Stockholm külvárosaiban, hiszen azok, akik ezt megteszik, ugyanúgy járnak, mint az ottani zsidók, kipájukat, keresztjeiket letépik a helyi muszlimok."
 
A keresztényeket célzó támadásokról készült beszámolók ellenére a svéd kormány nem indított érdemi nyomozást. Számtalan tanulmány szól a zsidók és muszlimok ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekményekről, de kevés a keresztényeket megcélzó esetekről, dacára annak, hogy svéd Bűnmegelőzési Bizottság jelentése szerint az efféle esetek az elmúlt években megsokszorozódtak.
 
Például az Európai Parlament emberi jogokról szóló 2015-ös jelentésében is az áll, hogy „a keresztények vallásalapú üldöztetéstől szenvednek”.

A migránsok miatt egyre több a poligám Svédországban

A Dagens Juridik svéd lap információi szerint legalább 307 poligám személy él Svédországban.

A tavalyi év során az Open Doors Deutschland egy saját felmérést tett közzé az üldöztetett keresztény menekültekről. Országszerte összesen

 
  • 123 panasz érkezett vallásalapú üldöztetésről;
  • és 512 olyan esetet rögzítettek, melyben halálos fenyegetés, szexuális erőszaktevéssel való fenyegetés és visszaélés, vagy az erőszaknak egyéb formája jelent meg.
Az áldozatok többsége átkeresztelkedett volt, az elkövetők döntő többsége pedig migránsok voltak. A felmérésből az is kiderült, a legtöbb áldozat nem fordult a rendőrséghez, mivel tartottak a megtorlástól, vagy attól, hogy ügyüket ejteni fogják.
 
A muszlimok a keresztényeket a hitük miatt támadják
A felmérésben résztvevők 53 százaléka, tehát több mint a fele arról számolt be, hogy keresztény hite miatt érte már fizikai támadás. Emellett 45 százalékuk, azaz majdnem a felük arról számolt be, hogy kaptak már halálos fenyegetést is. Szexuális erőszaktevés áldozataként 6 százaléknyi kitöltő azonosította magát.
 
Előfordult, hogy azt mondták nekem, ha a kislányom el szeretné kerülni a lefejezést, jobb, ha hordja a fejkendőjét"
 
– olvasható egy, az Open Doorsnak nyilatkozó kitöltőtől. 
A fiamnak pedig azt mondták, ne hordja látványosan a keresztet a nyakában, különben fel lesz darabolva" 
 
– tette hozzá.

Azért gyilkolt a migráns a svéd IKEA-ban, mert "történnek szar dolgok"

Az Eritreából származó migráns még 2015-ben szúrt le egy IKEA-ban egy 55 éves svéd asszonyt és annak 28 éves gyerekét.

A résztvevők harmada pedig olyan eseteket említett meg, melyeket a Svéd Migrációs Ügynökség vagy a menekültszálló alkalmazásában álló muszlimok követtek el. Egy keresztény vallomása szerint:
amikor csak muszlim segédek dolgoztak a menekültszállón, furcsán néztek rám, igazságtalanul kezeltek, hazugságokat terjesztettek rólam és kiközösítettek. Megjósolhatatlan és könnyen változó viselkedésük volt. Volt, hogy kedvesek voltak hozzám, de volt, hogy kifejezetten gonoszak. Ez mindegyik dolgozóra kiterjedt. Még a menekültszálló vezetője is gyakran kipécézett magának.”
 
Megjegyzik, érdekes módon sem a médiában, sem pedig a kormányban nem reagáltak túl hevesen ez ügyben. 
 
A svéd kormány csak hallgat
Miután egy svéd országgyűlési képviselő az Open Doors adataira támaszkodva kérdőre vonta a migrációügyi minisztert, Heléne Friztont, azt a választ kapta, hogy
nincs tudomásuk konkrét, keresztények ellen elkövetett erőszakról." 
 
Mindössze általános, a menekültekkel kapcsolatos biztonsági óvintézkedésekről beszélt, melyeket a kormány kötelességből hivatott szavatolni. 
 
A szerzők írásukat azzal zárják, hogy a Svédország migrációs politikájának változása miatt úgy tűnik, lelassult az országba érkező bevándorlók számának növekedése, ám azon kihívások, melyek a migránsok integrációját jelentik, továbbra is megmaradtak.
 
A korábban felsorolt bizonyítékok hiányában úgy tűnik, Svédországban nincsenek biztonságban a keresztények. Ennek fényében nemcsak komoly erőfeszítéseket kell tennie az országnak, hogy javítson ezen a statisztikán, hanem elsőként el kellene ismerni, hogy valóban komoly problémával áll szemben – írják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére