Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyûlöletkeltõ hitszónokokat tiltottak ki Dániából

Pörge Béla

2017.05.02. 22:58

Dánia két évre beutazási tilalmat rendelt el hat gyûlöletre uszító külföldi hitszónokkal szemben - közölte a koppenhágai bevándorlásügyi- és integrációs minisztérium kedden.
KOPPENHÁGA, 22:58

Dánia két évre beutazási tilalmat rendelt el hat gyűlöletre uszító külföldi hitszónokkal szemben - közölte a koppenhágai bevándorlásügyi- és integrációs minisztérium kedden.

A tárca közleménye szerint a feketelistázásnak világos jelzésnek kell lennie:

Nem látjuk szívesen Dániában, a demokráciánkat és a szabadság- illetve emberi jogokat megtestesítő értékeinket aláásni kívánó fanatikus hitszónokokat."

Az érintettek közül öten muszlimok: ketten szaúdiak, illetve egy-egy amerikai, kanadai és szíriai is van köztük. A feketelistán szereplő hatodik egy Terry Jones nevű iszlámellenes lelkész az Egyesült Államokból. Jones egy elkülönült keresztény csoporthoz tartozik, és 2011-ben Korán-égetéssel hívta fel magára sajtó figyelmét — írja az MTI.

A koppenhágai jobbközép kormánykoalíció harcot hirdetett a vallási fanatizmussal szemben, és egy feketelistát készített a gyűlöletre uszító, ismert hitszónokok névsorával, miután egy 2016 elején sugárzott, bűncselekményekre szólító imámokat bemutató dokumentumfilm országos botrányt kavart Dániában. A dán parlament nagy többséggel támogatta a kormány intézkedését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére