Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyûlést tartottak a bevándorlásellenes pártok a hétvégén

Kékes Viki

2017.01.23. 09:28

A szélsõségesnek és populistának tartott európai pártok vezetõi "hazafias tavasz" néven közös programot hirdettek.
KOBLENZ, 09:28

A szélsőségesnek és populistának tartott európai pártok vezetői "hazafias tavasz" néven közös programot hirdettek.

A populista, intézmény- és bevándorlásellenes európai pártok ihletet merítenek Donald Trump elnökségéből

– áll a Gatestone Intézet tudósításában.

Donald Trump beiktatása alkalmából páneurópai találkozót tartottak Európa legnépszerűbb szélsőségesnek és populistának tartott pártjai. A találkozó célja egy közös politikai stratégia kialakítása volt, amellyel mozgósítani lehet a kiábrándult szavazókat a közelgő német, francia és holland választásokon.

A találkozón elsőként jelent meg közösen Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front, Frauke Petry, az Alternatíva Németországnak, Geert Wilders, a holland Szabadságpárt, Matteo Salvini, az olasz Északi Liga, valamint Harald Vilimsky, az osztrák Szabadságpárt elnöke. A pártvezetők a németországi Koblenzben gyűltek össze, és arra szólították fel a szavazókat, hogy vegyenek részt a "hazafias tavaszban", azaz buktassák meg az Európai Uniót, ezzel megerősítve a nemzeti szuverenitást és a nemzeti határokat.

A kétórás gyűlést a Nemzetek és a Szabadság Európája nevű szervezet zászlaja alatt tartották. Ezt a mozgalmat olyan uniós képviselők hozták létre 2015 júniusában, akik ellenzik az európai föderalizmust és a politikai hatalmat a brüsszeli bürokraták kezéből az embereknek adnák át.

A Brexitről és Donald Trump megválasztásáról szólva Marine Le Pen azt mondta:

egy világ letűnésének és egy új világ megszületésének vagyunk szemtanúi. A nemzetállamok visszatérésének idejét éljük. 2016-ban az angolszász világ felébredt. Biztos vagyok benne, hogy 2017-ben az európai kontinens népei felébrednek."

Wilders szerint

a világ változik. Amerika változik. Európa változik. Tavaly kezdődött a Brexittel, tegnap beiktatták Donald Trumpot, ma a szabadságszerető pártok gyűltek itt össze, hogy kiálljunk a közös ügyért. Nem tehetjük vissza a szellemet a palackba – akár tetszik, akár nem. Az emberek nyugaton felébredtek. Lerázták magukról a politikai korrektség igáját."

A közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy az amerikai elnökválasztás miatt egyre népszerűbbek az intézményellenes, euroszkeptikus pártok Európában. Ennek oka, hogy az emberek egyre mérgesebbek a nemzetek szuverenitásának elvesztése, a kormányok által rájuk kényszerített multikulturalizmus, a politikai korrektség jegyében elhangzott beszédek és az egyre növekvő számú muszlim bevándorlók miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére