Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Győzött a berlini fiúkórus: a bíróság elutasította a nemi megkülönböztetéssel kapcsolatos vádakat

Zelenka Dóra

2019.08.16. 20:28

A bíróság kijelentette: a művészi szabadság ebben az esetben fontosabb, mint a genderideológia.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, hátrányos nemi megkülönböztetés vádjával pereltek be Németországban egy ötszáz éve működő fiúkórust, amiért nem akarnak felvenni egy lányt maguk közé. A berlini anya azért indította a pert, mert felháborította a tény, hogy kilencéves lányát nem vették fel. A nő szerint a zenei intézet nem követi a modern világ történéseit.

A legújabb fejlemények szerint azonban a bíróság elutasította az édesanya kérelmét, és igazat adott a kórus vezetésének.

A berlini közigazgatási bíróság kijelentette, hogy ebben az esetben a művészi szabadság fontosabb, mint az egyenlő bánásmód.

A vádló azzal érvelt, hogy mivel a kórus – a berlini Művészeti Egyetem részét képező Állami és Katedrális Kórus – államilag finanszírozott kulturális intézmény, ezért a magas színvonalú, intenzív zenei nevelését, hangképzését és előadási lehetőségeit mindenki számára elérhetővé kell tenni nemtől függetlenül. Ez így is van, ezért is működik amúgy egy lánykórusuk is, ami viszont az anya szerint nem ugyanabban a súlycsoportban mozog, mint a fiúkórus.

A háromórás tárgyalás végül a kórusvezetőnek adott igazat, és a művészi szabadság támogatásáról biztosította a kórust.

A bíró elmondta, hogy az ügy a művészeti szabadság és a német alkotmányos törvény által garantált nemi egyenlőségi jogok közötti konfliktusról szól. Szerinte ez az ügy egyfajta teszt volt, és jóváhagyta a fellebbezést.

Christian Ahrens, a zenetudomány emeritus professzora, aki nagy támogatója a nemi egyenjogúságnak szintén az ügy ellen beszélt. Mint szakértő elmondta, hogy míg a fiúk hangja 11-12 éves korban már megváltozik, addig a lányok akár 15 éves korukig is képesek kiénekelni a magasabb hangokat. Hozzátette: vegyes kórusban a lányok sokkal erősebb hangon tudnak énekelni és egész egyszerűen elfojtják a fiúkat.

Itt tehát nem direkt nemi megkülönböztetésről van szó, csupán számtalan tudományos magyarázat van arra hogy miért nem szerencsés, ha egy 554 éves múltú fiúkórusba egyszer csak lányokat is elkezdenek felvenni.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Továbbra is a németek uralják az Európai Parlamentet

Továbbra is a németek uralják az Európai Parlamentet

Az állandó parlamenti bizottságok negyedének vezetője német, a legfontosabbak közül mindegyiknek.

Újabb terroristafeleség szeretne visszatérni Ausztriába

Az osztrák sajtó értesülései szerint az Iszlám Állam terrorszervezet afgán tagjához ment férjhez az a nő, aki jelenleg egy észak-szíriai fogolytáborban tartózkodik, és az osztrák diplomácia segítségét kéri.

Karácsony csillagos egyesre vizsgázott történelemből

Karácsony csillagos egyesre vizsgázott történelemből

Apáti István országgyűlési képviselő szerint a főpolgármester „csillagos egyesre” vizsgázott történelemből, amikor undorítónak nevezte a Mi Hazánk szombati, Horthy Miklós fővárosi bevonulásának századik évfordulóján megtartott felvonulását.

Boris Johnson: Zúdulni fog a tőke a britekhez a Brexit után

Boris Johnson: Zúdulni fog a tőke a britekhez a Brexit után

Zúdul majd a beruházási tőke a brit gazdaságba, amint sikerül a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végére jutni – ezt ma jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök.

Világörökségi helyszínt égetett fel egy 38 éves marokkói migráns Torinóban

A férfit tömegmészárlás vádjával vitte be a rendőrség, mivel az épület lakott volt.

Elfogadta Várhelyi Olivér biztosjelölt kinevezését az EP szakbizottsága

Elfogadta Várhelyi Olivér biztosjelölt kinevezését az EP szakbizottsága

Megkapta Várhelyi Olivér, Magyarország uniós biztosjelöltje hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Szijjártó: Magyarország és Észtország közösen lép fel a migráció ellen

Szijjártó: Magyarország és Észtország közösen lép fel a migráció ellen

Magyarország és Észtország közösen lép fel azért, hogy a migrációs folyamatokat a nemzetközi közösség ne ösztönözni, hanem megállítani akarja – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Csak a szokásos: álhírrel riogatott a Népszava

Csak a szokásos: álhírrel riogatott a Népszava

Hangulatot akart kelteni a Népszava, de hamar kiderült az igazság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére