Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyermekprostitúció, felpörgõ embercsempészet - áldatlan állapotok az olasz-francia határon

888.hu

2018.07.29. 17:10

A migránsválság súlyos problémákat idézett elõ az olasz-francia határon, ahol a migránsok a jobb élet reményében Franciaországba akarnak átkelni. Sok kísérõ nélküli kiskorú migráns válik bûnbandák áldozatává és felvirágzott az embercsempészet is.

Minderről a Save the Children, egy Soros György által is finanszírozott nemzetközi szervezet írt tanulmányában. A legsúlyosabb a helyzet a kísérő nélküli kiskorú migránsok esetében, akik pénz híján a testüket ajánlják fel az embercsempészeknek, hogy eljuthassanak Franciaországba – írja a The Guardian című brit lap.

A nemzetközi szervezet olaszországi vezetője, Raffaela Milano a tanulmányban azt írja, hogy a migránsokat megfosztották "a biztonságos és legális" átkelés lehetőségétől.

A migránsválság miatt lezárva

Franciaország először 2015 júniusában zárta le a határt ezen a szakaszon, ugyanis a Földközi-tengeren átkelő, Olaszországban partot érő migránsok tömegei akartak átkelni. Akkor a migránsok ellepték a határ menti Ventimiglia városát és a tengerparti sziklákon tüntettek a lezárás ellen. Addig ugyanis vonaton, autókba, kamionokba elrejtőzve próbáltak átjutni a határon, és ez sokaknak sikerült. Az olasz hatóságok ekkor elszállították a legtöbb migránst olaszországi táborokba, ám az utánpótlás folyamatos volt, így a határ olaszországi oldalán is megszigorították az ellenőrzéseket.

A helyzet az európai liberálisok körében igen népszerű Macron 2017. májusi hivatalba lépésével sem változott. A két ország határán folyamatos maradt az ellenőrzés. A határátkelő kérdésében többször is összeszólalkoztak a felek, különösen miután hivatalba lépett az új, bevándorlásellenes olasz kormány.

Míg a francia hatóságok leginkább a forgalmasabb útvonalak ellenőrzésére koncentráltak, a térségben felpörgött az embercsempészet, és a migránsok a sokszor nehezen járható, természeti akadályokkal teli terepen próbáltak átjutni Franciaországba, egyre nagyobb sikerrel. Ezt elégelte meg áprilisban egy bevándorlásellenes civil szervezet, az Indentitárius Nemzedék franciaországi csoportja, amelynek több mint száz aktivistája lezárta az Échelle-hágót azzal a céllal, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.

Amennyiben a Save the Children jelentése megalapozott, akkor probléma nemcsak, hogy továbbra is fennáll, hanem azóta még súlyosbodott is.

A migránsválságra rámozdultak a bűnbandák

A ventimigliai helyzet azután súlyosbodott igazán, hogy a hatóságok felszámoltak egy nagyobb illegális migránstábort a város szélén. Az onnan elszállított migránsok azonban folyamatosan visszaszöktek és a közülük a legtöbben az utcákon töltik a napjukat, ott is alszanak.

Az embercsempészek és a kiskorúakat szexuálisan kizsákmányoló bűnözők emiatt a helyzet miatt egy aranybányára leltek a határ menti olasz városban. A helyzettel foglalkozó tanulmány mintegy 1900 áldozatot tart számon 2017 januárja és 2018 márciusa között, ám ez a szám egész Olaszországra értendő.

A brit Oxfam nevű szervezet számításai szerint mintegy 16 500 migráns kelt át Ventimiglián, hogy Franciaországba jusson. Negyedük kiskorú.

Save the Children

A jelentés hitelességét két tényező is beárnyékolja.

Az egyik a Save the Children nyilvánvaló kötődése Soros Györgyhöz, az agg agitátor ugyanis rendszeresen támogatja a szervezetet kisebb-nagyobb összegekkel. Emiatt is lehet, hogy a jelentésben az erőteljesebb hatósági fellépés mellett a szervezet azt is ajánlja az EU-nak, hogy minél több olyan csatornát hozzon létre, amelyen keresztül a migránsok legálisan léphetnének az EU területére. A szervezet azt ajánlja, hogy a családegyesítések révén, az úgynevezett humanitárius vízumokkal, a magánszponzorálás intézményével, ösztöndíjak és más eszközök használatával, valamint ezek bővítésével fogadjanak be minél több "menekültet".

A másik probléma, hogy a szervezetet nemrég megrengette egy pedofil-botrány is – azonban nem a jelen cikkünkben bemutatott olaszországi, hanem a nagy-britanniai alapítványt. Idén tavasszal robbant a botrány, hogy 2008-ban a segélyszervezet Nagy-Britanniából Haitira utazó munkatársai rendszeresen részt vettek kiskorúak szexuális kizsákmányolásában, megerőszakolásában. Kiderült, hogy a szervezet egyes munkatársai hasonló bűntényeket követtek el Haitin, Dél-Szudánban és Elefántcsontparton is. Azt nem tudni, hogy a Save the Children érintett munkatársai mind britek voltak-e. Az is kiderült, hogy szexuális zaklatások voltak a szervezeten belül is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére