Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyászolnak Brüsszelben Soros magyarországi alapítványának bezárása miatt

Sümeghi Lóránt

2018.05.15. 16:22

Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) elsõ alelnöke a Soros György magyarországi érdekeltségei kapcsán kialakult helyzet miatt szomorúságáról adott hírt a közösségi médiában.

Sajnálatos, hogy egy olyan civil szervezet, mint a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája, bezárja kapuit egy európai uniós tagországban" 

– sivalkodott Timmermans a saját Twitter-oldalán kedden.

Soros György EB-ben foglalatoskodó kitartottja szerint – aki előszeretettel hasonlítja az '56-os magyar menekülteket az illegális, muzulmán bevándorlókhoz – "szenved a demokrácia" ott, ahol egy olyan civil társadalmi szervezet, amely dinamikus és toleráns demokráciák (!) kiépítését segíti, fenyegetve érzi magát, és úgy ítéli meg, hogy már nem képes munkájának elvégzésére.

Ismeretes, a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok nevű szervezet kedden kiadott, New York-i keltezésű közleményében az "egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezetre" hivatkozva közölte, hogy beszünteti nemzetközi irodájának működését Budapesten, és átköltözteti munkatársait a német fővárosba. A tájékoztatásban azonban sajnos azt írták, a továbbra is támogatni fogják a – szerintük – civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára.
 
Még el sem fogadták, de már működik a Stop Soros

Korábban megírtuk, minden jel arra utal, Soros Györgyék agitációs alapítványának budapesti kirendeltségét azért kellett még azelőtt kimenekíteni Magyarországról, hogy elfogadta volna a nemzeti kormány a Stop Soros törvényjavaslatot, mert egész egyszerűen nem működik transzparensen a szervezet és van mit takargatniuk.

Emlékezetes, még áprilisban jelent meg először az osztrák sajtóban az a hír, hogy a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) bezárja budapesti irodáját és Berlinbe költözik. Azután kiderült, arról van szó, hogy Soros Györgyék nem kívánták magukat alávetni a teljes transzparenciának, ám még megvárják, hogy elfogadásra kerül-e a Stop Soros törvénycsomag. Ezt már másnap, az első cikk megjelenése után bejelentették, azonban végül mégsem vártak addig, azaz előremenekültek. 

Az Open Society Foundations (Nyílt Társadalomért Alapítványok) által támogatott bomlasztó, kártékony és nemzetellenes szervezetekről a következő írásainkban olvashatsz bővebben.

#1 
#2
#3

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére