Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyalázd pénzért a török elnököt

Horváth József György

2016.04.20. 09:48

Erdogan török államfõt sértegetõ versekre hirdetett pályázatot a brit The Spectator konzervatív folyóirat.
LONDON, 09:48

Erdogan török államfőt sértegető versekre hirdetett pályázatot a brit The Spectator konzervatív folyóirat.

A hetilap vezető publicistája, Douglas Murray, a liberális demokrácia eszméinek globális terjesztése céljával alakult londoni szellemi műhely, a Henry Jackson Society igazgatóhelyettese közölte:

a The Spectator az akciót tiltakozásnak szánja amiatt, hogy a német kormány Erdogan nyomásának engedve lehetővé tette büntetőeljárás megindítását a ZDF Neo köztelevízió műsorvezetője, Jan Böhmermann ellen."

Böhmermann a tévéállomás egyik szatirikus műsorában a minap felolvasta egyik versét, amely a török elnököt válogatott durvaságokkal illeti. A The Spectator kommentátora a verspályázatot meghirdető vezércikkében közölte: "jóllehet Angela Merkel német kancellár úgy tesz, mintha liberális cselekedet lenne egy német humorista németországi perbe fogása egy külföldi despota megsértése miatt, valójában azonban semmi sem lehetne antiliberálisabb annak puszta lehetőségénél, hogy valakit bíróság elé citáljanak, mert durvaságokkal illeti Erdogant."

Douglas Murray szerint ebben a helyzetben szinte mindegy is, hogy a bíróság Böhmermannt bűnösnek vagy ártatlannak mondja ki; a tény, hogy egy ilyen per lehetősége egyáltalán felmerülhetett, mutatja, hogy Németország a török elnök alávetett tartományává kezd válni.

Murray szerint a verspályázat előnyben részesített műfaja a limerick, vagyis az ötsoros angol versforma, mivel bármiféle olyan sértés, amely egyáltalán szóra érdemes, általában belefér "e gyönyörű, finom versforma" öt sorába.

A The Spectator publicistája hangsúlyozza:

a versenypályázat kifejezetten olyan költeményekre szól, amelyek a lehető legmocskosabb, legsértőbb nyelvezettel támadják Erdogant."

Murray közölte, hogy nem talált szponzorokat a pályázók díjazására, így eredetileg pénzdíj nélkül hirdette meg a versversenyt, ám a magazin egyik olvasója felajánlott ezer fontot (390 ezer forintot) a legjobbnak ítélt limerick szerzőjének.

Alul kommentben várjuk a rímelő gyalázkodásokat, osszátok meg velünk versben, mit gondoltok a török államfőről, vagy úgy bármiről. A legjobb versek szerzőit meghívjuk egy sörre a foci Eb alatt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére