Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gurkha elit katonák is õrzik a szingapúri csúcstalálkozó biztonságát

Vincze Viktor Attila

2018.06.11. 16:50

Egy nepáli törzsi harcosokból álló katonai különítmény is õrzi majd Donald Trump és Kim Dzsongun csúcstalálkozójának biztonságát. A brit gyarmati hagyományok folytatásaként ugyanis Nagy-Britannia mellett Szingapúrnak is vannak nepáli gurkha zsoldosai.
SZINGAPÚR, 16:50

Egy nepáli törzsi harcosokból álló katonai különítmény is őrzi majd Donald Trump és Kim Dzsongun csúcstalálkozójának biztonságát. A brit gyarmati hagyományok folytatásaként ugyanis Nagy-Britannia mellett Szingapúrnak is vannak nepáli gurkha zsoldosai. 

A minden tekintetben különleges észak-koreai-amerikai csúcstalálkozó biztonsági kihívásai is rendkívüliek. Kim Dzsongun és Donald Trump találkozójának a zavartalan biztonsága érdekében Szingapúr a legmagasabb szintű óvintézkedéseket léptette életbe.

Ezért a terrortámadások vagy bármifajta rendzavarások megelőzését és megakadályozását szolgáló rendvédelmi intézkedések keretében a csúcstalálkozó helyszíneinek a biztosítására a városállam speciális gurkha alakulatát is kirendelték. 

A kínai Global Times lap beszámolója szerint a brit hadsereg 200 éves gyarmati hagyományait követve a világon két helyen alkalmaznak jelenleg nagy számban gurkha katonákat.

Ez a két hely: Nagy-Britannia, ahol a hadsereg kötelékében szolgálnak a gurkhák, illetve Szingapúr, ahol a rendőrség sorait erősítik a nepáliak egysége. 

A gurkhák olyan katonákként váltak ismertté a történelemben, mint akik nemcsak jól képzett, fegyelmezett és kitartó harcosok, de egyszersmind a világ leghűségesebb és legmegbízhatóbb fegyveresei is.

Szingapúrban – a brit gyarmati múlt egyik megőrzésre méltónak tartott és hasznos elemeként – 1949 óta létezik az önálló gurkha alakulat.

Az alakulatba való felvétel feltételei közé tartozik a kiváló angol nyelvtudás, valamint a fizikai alkalmasság és a kiképzés sikeres elvégzése, továbbá az 50 kilogramm feletti testsúly és a 158 cm feletti magasság is. 

A brit és a szingapúri alakulatokba – a hagyományokat követve – a mai napig a helyi, nepáli toborzóirodákon keresztül vezet az út a jelentkezők számára. A helyi toborzóirodák egy sajátos fizikai belépési küszöböt alkalmaznak a jelentkezőkkel szemben.

A sikeres jelentkezőnek 800 métert 2 perc 40 másodpercen belül kell teljesítenie, valamint képesnek kell lennie arra, hogy két perc alatt legalább hetven felülést megcsináljon.

A kínai lap beszámolója szerint a gurkha zsoldosok a bevetésük veszélyességének mértékétől függően 1500-3000 font körüli (500 ezer és 1 millió forint közötti) összeget keresnek havonta. 

A gurkhák a brit és szingapúri zsoldos szolgálat mellett a legnagyobb számban India hadseregében találhatóak meg, ahol a sajtóhírek szerint jelenleg legalább 30 ezren látnak el a kiemelt területeken katonai szolgálatot. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Felhívást tett közzé a XXI. Század Intézet a 2006-os események kapcsán

2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket, és ellenünk fordították őket.

Tizenöt éve kilőtték a szemét, és a gumilövedék az életét is tönkretette

Tizenöt éve kilőtték a szemét, és a gumilövedék az életét is tönkretette

Nagy Lászlót 2006 előtt sem hordozta a tenyerén a Jóisten. Élt, ahogy tudott, inkább küszködve, mint könnyedén, laza csuklóval hegedülve. Nem titkolja, de nem is veri a mellét azért, mert csak egyszerű „melósok” voltak a szülei. Ő is az, szobafestőként keresi a kenyerét. Tizenöt éve végképp megváltozott az élete, amikor október 23-án kilőtték az egyik szemét. Nem is padlóra, inkább az alá került, a lehető legmélyebbre – 35 évesen. Kikészült testileg, lelkileg, anyagilag.

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Egy tanárnő eltávolította az amerikai zászlót az osztályterméből, mondán, az „erőszakot, fenyegetést és intoleranciát” jelent. Az oktató így kívánt tiltakozni a politikai szimbólumokat kitiltó döntés ellen.

Így vélekedik Ferenc pápa a családról

A család az apa, anya, gyerek, és pont.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére