Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Guillermo Lasso volt bankár lesz a konzervatív elnökjelölt Ecuadorban

888 - MTI

2021.02.21. 14:30

Ellenfele az elnökválasztás második fordulójában az őslakosok melletti harcos kiállásáról ismert baloldali jogvédő, Yaku Pérez lesz.
Eldőlt Ecuadorban, hogy egy volt bankár, a konzervatív Guillermo Lasso lesz a baloldali jelölt, Andrés Arauz ellenfele az elnökválasztás második fordulójában.

A választási bizottság helyi idő szerint szombat éjjel jelentette be, hogy a végleges hivatalos eredmények szerint Lasso a szavazatok 19,74 százalékát szerezte meg a február 7-ei első fordulóban.

A 65 éves Lasso ezzel megelőzte az őslakosok melletti harcos kiállásáról ismert jogvédőt, Yaku Pérezt, aki 19,39 százalékot ért el.

Ez azt jelenti, hogy

Arauz mellett Lasso neve fog szerepelni a szavazócédulán az elnökválasztás végkimeneteléről döntő, április 11-ei második fordulóban.

A 36 éves Arauz magabiztosan nyerte az elnökválasztás első fordulóját, a szavazatoknak csaknem a 33 százalékát szerezte meg. Arauz a korábbi ecuadori elnök, Rafael Correa vezette baloldali mozgalom, az UNES jelöltje. Megfigyelők szerint a korrupciós vádakkal elítélt Correának, noha nem tölt be hivatalos állami tisztséget, továbbra is jelentős a befolyása az ecuadori belpolitikában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére