Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta Thunberg is besegít Justin Trudeau-nak a kanadai választási kampányban

Békési Marcell

2019.10.19. 13:05

Miközben amúgy Kanadában illegális külföldi állampolgároknak beavatkozni az ország belügyeibe. Khm...

Kanada választási lázban ég. Van rá esély, hogy az országot 4 éve vezető liberális üdvöske, Justin Trudeau elbukja a választást, annak ellenére, hogy az ország lakossága egyébként masszívan baloldali. A progresszív oldal viszont megosztott, külön pártként indul a választáson a Liberális Párt és a szociáldemokrata NDP. Az angol mintára megalkotott választási rendszerben ez elég lehet ahhoz, hogy a Konzervatív Párt megszerezze akár 35%-os szavazati aránnyal is a többséget az ország törvényhozásában. A kampány pedig a hétvégére a finisbe érkezett.

A lassan megváltóként tisztelt Great Thunberg pedig érdekes módon pont ezt az időpontot választotta Kanada megtérítésére. Az elmúlt hetekben találkozott az elnökkel, tüntetéseket szervezett és végigturnézta Kanada nagyvárosait. Nem is akárhogy: az úton a BBC kísérte végig, kvázi valóságshow-t forgatva útjáról.

Jól jelzi egyébként a lány prófétai szerepét az, ahogy Trudeau-val találkozott: az elnök és a a svéd aktivista személyes megbeszélést folytattak, majd miután kijöttek róla, Greta Thunberg nyilvánosan megfedte az elnököt, mint aki nem tesz eleget a környezetért. Justin Trudeau pedig meghunyászkodott előtte, elismerte bűnösségét, majd feleségével közösen elmentek az általa szervezett tüntetésre.

Fotó: Twitter / @Bird5Ca

Nem mindenki örül azonban ennyire a klímapróféta megjelenésének: mikor Greta az ország konzervatív bástyájába, Albertába utazott, rögtön ellentüntető konvojokkal találkozott, akik megpróbálták megakadályozni, hogy a tartomány nagyvárosaiban is folytassa felforgató tevékenységét.

Észak-Amerikában, így Kanadában egyébként nagyon komolyan veszik a külföldiek beavatkozását az ország belügyeibe: civilként tilos a külföldieknek politikai tevékenységet folytatni, akár csak felszólalni egy-egy rendezvényen. Az Egyesült Államokban pont ezért a 2016-os elnökválasztás alatt még MAGA sapkát sem lehetett rendelni európai lakcímről, hiszen ezzel is az – akkor még csak – elnökjelölt kampányát támogatta volna a rendelő, vagyis illegálisan beavatkozik a választásba.

Greta stábja emiatt tudatosan ügyel arra, hogy ne írjanak neki olyan szöveget, amiben akár említésszinten is szerepel kanadai politikusnak vagy pártnak a neve. Ettől függetlenül érdekes, hogy nem Indiában vagy Malajziában szervez tüntetéseket, holott ott talán még indokolt is lenne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére