Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta Thunberg csak egy bábu – igazából százmilliókat kaszálnak rajta

Nagy Gábor

2019.09.23. 18:58

Kasszasiker a Thunberg-jelenség.

Greta Thunberg 2003-ban született Svédország fővárosában, Stockholmban. Édesanyja híres operaénekes, édesapja színész, menedzser.

A kis Thunberg akkor vált híressé, amikor 2018 augusztusában sztrájkba kezdett: a svéd parlament előtt ülve egy táblával akarta felhívni a döntéshozók figyelmét arra, hogy tegyenek többet a klímaváltozás elleni harcban. Nagyjából három hétig nem ment iskolába, gyakorlatilag ezzel szerezte hírnevét, azóta pedig a klímavédelem egyik ikonjává nőtte ki magát. Thunberg felszólalt már a davosi Világgazdasági Fórumon, az Európai Parlamentben és az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában is.

Gyors karrierjét azonban már kezdetektől szakértő kezek egyengették, céljuk pedig egyáltalán nem a klíma védelme, hanem a helyzet kihasználása és a busás haszon megszerzése volt

– írja a V4NA nemzetközi hírügynökség cikke.

Itt egy klímaharcos, aki még hülyébb, mint Greta Thunberg

Jamie Margolin neve eddig nem volt annyira ismert a magyar közvélemény számára, mint harcostársáé, a svéd Greta Thunbergé. Margolin egy amerikai fiatal, s hozzá fűződik a This Is Zero Hour elnevezésű zöldmozgalom megalapítása, mely USA-szerte szervez klímavédelmi dzsemborikat. Ezzel egyébként nem lenne probléma, csakhogy a tinédzser – Thunberg mellett – felszólalt az amerikai törvényhozás külügyi [...]

Greta Thunberg édesanyja, Malena Ernman 2018-ban adta ki könyvét, melyben az olvasók betekintést nyerhetnek a család életébe. Ebben Ernman beszél arról, hogy milyen volt a család élete, míg az ő énekesi karrierjének érdekében körbeturnézták Európát, és hogyan alkalmazkodott az egész család az utazgatás mellett Greta Asperger-szindrómájához, és a kisebbik lány, Beata figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarához (ADHD). És végül, hogy hogyan változott meg az életük a környezetvédelemnek köszönhetően.

Greta édesanyja és testvére még 2018 májusában részt vett egy éghajlatváltozással foglalkozó konferencián, amin egy bizonyos Ingmar Rentzhog is előadott. Rentzhog volt az, aki később „véletlenül” felfedezte a magányosan sztrájkoló lányt a svéd parlament előtt.

Rentzhog elismert PR-szakember, 2017-ben alapította cégét, a We Don't Have Time közösségimédia-platformot. A vállalat célja egy nemzetközi hálózat létrehozása a klímavédelem jegyében. Rentzhog eleinte tagadta, hogy kapcsolatban állt volna a Thunberg családdal, és úgy állította be Greta felfedezését, hogy ő is csak egy levelezőlistáról értesült a sztrájkról. Később azonban beismerte, hogy korábban már találkozott Greta édesanyjával a rendezvényen.

Thunberget végül Rentzhog ismertette meg a világgal 2018. augusztus 20-án, amikor közösségi oldalain közzétette a klímaharcot egyedül vállaló lány képét. Története pillanatokon belül körbejárta a sajtót, és egyre többen kezdtek csatlakozni hozzá, maga Rentzhog is.

Érdekesség, hogy Greta édesanyjának, Malena Ernmannak a könyve éppen három nappal azután jelent meg, hogy Thunbergről cikkezni kezdtek az újságok, így a könyv is még nagyobb nyilvánosságot kapott. Később a könyvet több nyelvre lefordították, sőt egyes kiadásokon Greta Thunberg neve is a borítóra került, a német kiadásnak a borítóján pedig nem Ernman, hanem lánya látható.

Útban a százmilliók felé

A We Don't Have Time-nak az augusztusban kezdődő sztrájkot követően már szeptemberben „Greta-dizájnos” plakátjai voltak. Novembertől pedig Greta Thunberg is tagja volt a We Don't Have Time tanácsadói testületének. Rentzhog ezután Greta nevét használta fel cége népszerűsítésére, mely addigra már jó reklámértéket jelentett, ezzel vonzotta a befektetőket a november 27-i részvénykibocsátáskor. A cég a befektetőknek azt ígérte, hogy pénzük rendkívül jövedelmezően térül meg – vírusvideóiknak és a közösségi oldalaikon elhelyezett hirdetéseknek köszönhetően.

A cég tájékoztatóiban azzal is kampányolt Rentzhog, hogy ők fedezték fel Thunberget, hangsúlyozták, hogy

társaságuk központi szerepet játszott abban, hogy Greta Thunberg tiltakozása nagy belföldi és nemzetközi figyelmet kapjon.

Rentzhogék az ügyleten, az új befektetőkön – Greta nevét felhasználva – az elérhető információk szerint mintegy 10 millió svéd koronát, azaz több mint 300 millió forintot kerestek.

Thunberg édesapja – miután az ügylet, és a hatalmas haszon napvilágot látott – úgy nyilatkozott, ők erről semmit sem tudtak. A több véletlen egybeesés – Greta édesanyjának és Rentzhognak találkozása, Greta felfedezése és a Greta családjáról szóló könyv megjelenése előtti médiafigyelem – azonban mindenesetre más megvilágításba helyezi a fiatal klímaaktivista történetét.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egyből nőgyűlölő lett a hollywoodi színész, mert megosztotta felesége odaégetett főztjét

Szegény Chris Pratt elfelejtette, hogy a mai világban ilyennel nem viccelünk!!!!!

Orbán Viktor: hazánkat nem ajándékba kaptuk

Orbán Viktor: hazánkat nem ajándékba kaptuk

A magyar kormányfő a Zeneakadémián mondott ünnepi beszédet október 23-a alkalmából.

Jókat kacarásznak Hajós András stand-up előadásán Karácsony forradalmi ünnepségén

Üzennénk a Karácsony közönségének: ez most nem a nevetgélés napja! Adjunk tiszteletet a bátraknak!

Ezért fontos 1956 a külföldiek szerint

Ezért fontos 1956 a külföldiek szerint

Nemcsak a magyarok, de külföldi lapok is megemlékeznek 1956 eseményeiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére