Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gõze sem volt a román kormányfõnek arról, hogy mi a fõvárosa Montenegrónak

Nagy Gábor

2018.07.26. 11:50

A szociáldemokrata román miniszterelnöknek, Viorica Dancilanak nem sikerült túl jól az elsõ hivatalos vizitje a balkáni államban.
PODGORICA, 11:50

A szociáldemokrata román miniszterelnöknek, Viorica Dancilanak nem sikerült túl jól az első hivatalos vizitje a balkáni államban.

Történt ugyanis, hogy Viorica Dancila román miniszterelnökként tett hivatalos látogatást Montenegróban, a történelmi diplomáciai találkozó utáni sajtótájékoztatón pedig sikerült összekevernie az ország fővárosát a szomszédos balkáni állam, Koszovó fővárosával. Bár Montenegró és Koszovó fővárosának is "P" betűvel kezdődik a neve (előbbi Podgorica, utóbbi Pristina),

azért az elég nagy baklövésnek számít, hogy a román kormányfő azt mondja: örvend, hogy első montenegrói látogatása alkalmából Pristinában lehet.

Dancila hibáját a sajtótájékoztató hivatalos tolmácsa javította ki, fordításában már Podgoricát mondott.

Adrian Dobre, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt szóvivője az eset után úgy nyilatkozott:

Ez egy letagadhatatlan diplomáciai baklövés. Sajnos a Balkán-félsziget történelmi szempontból igen érzékeny régiókból áll, kerülni kell az ilyen jellegű melléfogásokat. [...] Véleményem szerint a miniszterelnöknek ki kellene elemeznie azoknak a tanácsadóknak a munkáját, akik a látogatást előkészítették."

Ismert, július elején a német kancellár, Angela Merkel bakizott egyet, mikor a magyar kormányfővel, Orbán Viktorral tartott közös sajtótájékoztatóján Balkán-tónak nevezte a Balatont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére