Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görögországban január 7-ig meghosszabbítják a járványügyi intézkedések többségét

888.hu - MTI

2020.12.07. 21:14

Görögországban legkorábban január 7-én nyithatják meg az iskolákat, éttermeket és bíróságokat, gyakorlatilag meghosszabbítva ezzel a koronavírus-járvány miatt novemberben elrendelt karanténintézkedések többségét – közölte hétfőn Sztéliosz Pecasz görög kormányszóvivő.

A karantént eddig kétszer hosszabbították meg, legutóbb december 14-ig.

Pecasz hangsúlyozta, hogy a görög egészségügyi ellátórendszerre még mindig hatalmas nyomás nehezedik, a korlátozásokat – amelyek éjszakai kijárási tilalmat és régiók közötti utazási tilalmat is magukban foglalnak – ezért nem szabad feloldani a jövő hónap előtt.

A kormányszóvivő közölte, hogy a sípályák és az edzőtermek is zárva lesznek a karácsonyi ünnepek alatt.

A kifejezetten karácsonyi cikkeket árusító üzletek hétfőn újra kinyithattak, de csak néhány napra. Pecasz szerint a kormány a hét végéig újabb intézkedéseket készül elfogadni a járvány terjedésének megfékezésére, ezek többek között a templomok, továbbá a kiskereskedelmi hálózatok nyitvatartását érintik.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök a közszolgálati televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy januárban indulhat meg az oltási kampány, amint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag használatát. Micotákisz közölte: várakozásai szerint az EMA december 30-án dönthet a vakcina jóváhagyásáról.

Görögországban eddig 116 721 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 3092-en elhunytak a betegségben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére