Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görögország: újranyithatnak a középiskolák

888.hu

2021.01.22. 20:25

Görögország február elsejével tovább lazít a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedéseken, a többi között több mint két hónapnyi zárvatartást követően újranyithatnak majd a középiskolák is – közölték a görög hatóságok pénteken.
A korlátozások részleges feloldását a járványgörbe ellaposodásával és az egészségügyi ellátórendszer tehermentesülésével indokolták.

A virológusok ugyanakkor a koronavírus korábbinál fertőzőbb nagy-britanniai és dél-afrikai variánsainak elterjedése miatt aggódnak, különösen a több milliós fővárosban Athénban. Nikosz Szipszasz szakember a Szkai görög közszolgálati televíziónak nyilatkozva közölte, hogy figyelmesen nyomon kell követni a gimnáziumok tervezett újranyitását, mivel „a diákok úgy viselkednek, mint a felnőttek”. Mint mondta, ezt tapasztalták 2020 tavaszán is, amikor az iskolazárás nyomán a fiatalok úgy gondolták, hogy szünidő van és elözönlötték a kávézókat.

Görögországban november elején rendeltek el ismét karantént a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt. Az országban januárban nyithattak újra az üzletek, az óvodák és az általános iskolák.

A mintegy 11 millió lakosú dél-európai országban a járvány tavaly februári kezdete óta 150 479 fertőzöttet regisztráltak, akik közül 5570 ember hunyt el a kórban. A gyógyultak száma 93 764.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére