Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görögország nem lesz többé migrációs folyosó Európába

888.hu

2021.06.09. 15:15

Törökországból már nem áramolhatnak megállíthatatlanul a migránsok, mivel Görögország nem ad nekik automatikusan menedékjogot.

 

Biztonságos harmadik országnak minősítette Görögország Törökországot,

így az onnan érkező illegális migránsok már nem kérhetnek automatikusan menedékjogot Görögországban. A menekültügyi szolgálat legutóbbi jelentését figyelembe véve a görög hatóságok úgy döntöttek, hogy Törökország megfelel minden feltételnek, hogy biztonságos országnak lehessen tekinteni.

Ez hosszú évek óta az egyik legfontosabb migrációval kapcsolatos változás Görögországban, ugyanis azt jelenti, hogy

a Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból, Bangladesből és Szomáliából érkező migránsok menedékkérelmi eljárását Törökországnak kell lefolytatnia.

Notisz Mitarakisz görög bevándorlási és menekültügyi miniszter elmondta, hogy „Törökország biztonságos harmadik országként való kijelölése fontos lépés az illegális migránsok hullámainak kezelésében és az embercsempész-hálózatok elleni fellépésben”.

Minisztériumi források pedig rámutatnak, hogy ha a jogszabály hatásai már érezhetők lesznek, az jelzés lesz a bevándorlók számára is, hogy „Görögország nem egy folyosó Európába” – írta meg a v4na.com.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére