Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görögország befejezte a kerítés megépítését a török határ mentén

888.hu

2021.08.23. 15:20

 

Az amerikai csapatok Afganisztánból való kivonulása utáni egyre növekvő aggodalom közepette Görögország – a közelgő migránsválság miatt – elhatározta, hogy feltartóztatja az újabb menekülthullámot.

Ez a mi döntésünk. Határaink továbbra is biztonságosak és sérthetetlenek maradnak”

nyilatkozta újságíróknak a helyszínen Mihálisz Hriszohoídisz görög polgári védelmi miniszter.

Hozzátette, hogy az ország megakadályozza a határain való illetéktelen és szabálytalan átjárást, és minden erre irányuló kísérletet meghiúsít.

 

Nikosz Panajótopulosz védelmi miniszter kijelentette, hogy Görögország nem várhat a destabilizált Afganisztánból származó megnövekedett migrációs áramlatok „lehetséges következményeire”.

Hriszohoídisz elmondta, hogy Görögország a 40 kilométeres határkerítésen felül „technológiailag rendkívül fejlett” megfigyelési rendszert vezetett be, hogy ezzel is gátolja a migránsok átlépését a török ​​határon, Évrosznál.

A török ​​iszlamista elnök, Recep Tayyip Erdogan – akinek feladata ellenőrizni az Európába igyekvő migránsok áradatát – telefonon figyelmeztette Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnököt, hogy drasztikusan megnövekedhet az Afganisztánból érkező migráció, ami szerinte komoly veszélyt és kihívást jelent mindenki számára.

Görögország – amely a 2015-ös európai migránsválság középpontja volt – határain közel egymillió migráns lépett át, közülük körülbelül 60 ezren maradtak az országban, sokan olyan szigeteken, amelyek befogadóképességét túlterhelték az újonnan érkezők.

Notisz Mitarakisz migrációs miniszter kedden megfogadta, hogy az ország nem engedi a migránsválság megismétlődését, és azt mondta: „Világosan kijelentjük, hogy nem leszünk és nem is lehetünk Európa kapuja azoknak a menekülteknek és migránsoknak, akik megpróbálnak bejutni az Európai Unió területére.”

Hétfőn Emmanuel Macron francia elnök is figyelmeztetett az új migrációs hullámra.

Más európai nemzetek, például Magyarország, Lengyelország és Litvánia, határfalakat vagy kerítéseket állítottak fel az illegális migráció megakadályozása érdekében.

A hónap elején a litván parlament megszavazta a kerítés felállítását a Fehéroroszországgal közös határon.

A Breitbart Londonnak adott exkluzív interjújában Dovilė Šakalienė képviselő azt mondta: „Meg kell védenünk magunkat, mert ez a demokrácia határa. Keleti határunk az EU vége, és a demokrácia vége.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére