Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görögország az idén 150 ezer migránst utasított el a határain

888.hu, MTI

2022.09.04. 17:50

„Álprobléma.”

 

Görögország az idén több mint 150 ezer illegális bevándorlót utasított el a határain – közölte vasárnap Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter.

„Az év eleje óta sikerült 154 102 illegális migráns beutazását meghiúsítani.”

– mondta a tárcavezető az Elefthérosz Tüposz című napilapnak nyilatkozva. Csak augusztusban mintegy ötvenezer határsértőt tartóztattak fel.

A 2019-ben hatalomra került konzervatív görög kormány kiemelt feladatként kezeli a bevándorlás ellenőrzésének kérdését. Athén egyébként augusztusban jelentette be, hogy a 40 kilométer hosszú kerítést további 80 kilométerrel meghosszabbítják az Évrosz határfolyó mentén az illegális bevándorlás megfékezésére.
A kormányzati elképzelések között szerepel emellett a hőkamerás megfigyelőrendszer fejlesztése, valamint további 250 határrendész bevetése a török-görög szárazföldi határszakaszon.

Athén azzal vádolja Ankarát, hogy Törökországba érkező migránsok ezreit küldi Görögországba szomszédja destabilizálására.
Törökország és Görögország régóta vitatkozik a migráció mellett egyebek között a tengeri határokról, a kölcsönös légtérsértésekről, valamint az utóbbi években a Földközi-tenger keleti medencéjében felfedezett hatalmas földgázmezők kiaknázásáról – írja az MTI.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére