Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gorbacsov: a NATO hadat akar üzenni Oroszországnak

Bertha László

2016.07.09. 16:28

A Szovjetunió utolsó elnöke, Mihail Gorbacsov szerint a NATO-csúcs döntései arról tanúskodnak, hogy a szövetség a hidegháborútól a valóságos háború felé lépett.
MOSZKVA, 16:28

A Szovjetunió utolsó elnöke, Mihail Gorbacsov szerint a NATO-csúcs döntései arról tanúskodnak, hogy a szövetség a hidegháborútól a valóságos háború felé lépett.

A NATO megkezdte az előkészületeket a hidegháborúnak forró háborúvá történő átalakítására.”

– jelentette ki Gorbacsov, aki hozzátette, hogy

a varsói retorika ordítóan arról árulkodik, hogy szinte hadat akarnak üzenni Oroszországnak. Védelemről beszélnek, miközben ténylegesen már támadó akciókra készülnek.”

Az egykori szovjet elnök szerint a Varsóban meghozott döntések Oroszországot egy növekvő szembenállásba rángatják bele. Gorbacsov úgy véli, hogy felettébb gyanús a NATO-tagállamok viselkedése, mivel igyekszenek azt a látszatot kelteni, hogy semmitől sem félnek.

Oroszországnak természetesen folytatnia kell a védekezés politikáját, de meg kell állítani ezt a borzalmas folyamatot. Minden népnek, az ENSZ-nek, a Biztonsági Tanácsnak nagyon keményen kell reagálnia, hogy megállítsák azt, ami zajlik.”

– mondta Gorbacsov.

A volt szovjet elnök szavaira reagált a litván külügyminiszter, Linas Linkevicius, akit egyáltalán nem lepett meg, hogy Gorbacsov a NATO-t fogja megvádolni a fennálló feszültség fokozásával, de határozottan úgy véli, hogy az egykori szovjet vezető téved.

(MTI, Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére