Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Globalista sorvezetõ a G7-es csúcsra: meg kell alakítani a világkormányt

Vincze Viktor Attila

2017.05.25. 19:28

A ComRes Globális kockázatok elnevezésû közvélemény-kutatása a stockholmi székhelyû Globális Kihívások Alapítvány megbízásából készült el. A G7-es hétvégi csúcstalálkozó befolyásolásának szándékával elkészített felmérés nyolc ország lakosait kérdezte meg arra vonatkozóan, hogy a nemzetállamok helyett globális világkormányt akarnak-e. A globalizmus iránt elkötelezett stockholmi székhelyû alapítványt Szombatfalvy László hozta létre és õ is finanszírozza. A svédországi magyar milliárdos Soros Györgyhöz hasonlóan tõzsdézéssel tett szert a vagyonára.

Nem Soros György az egyetlen olyan magyar származású, külföldön élő dollármilliárdos, aki a tőzsdei spekulációs műveletek mellett elkötelezett támogatója a nemzetállamok megszüntetésének és az olyan szupranacionális államalkulatok létrehozásának, mint az Európai Egyesült Államok vagy a világkormány. 

Szombatfalvy László szerint ahogy az első világháború után megalakult a Nemzetek Ligája, majd a második világháború után az ENSZ, úgy most egy egész világot összefogó, a globális kérdéseket hatékonyan kezelő világkormány létrehozására lenne szükség. A svéd milliárdos azt propagálja, hogy a nemzetállamoknak egy egységes vezetésű világállamba történő beolvasztása egy csapásra megoldana minden problémát, így a környezetkárosítás, a klímaváltozás, a háborúk és az egyéb politikai agressziók, illetve a szegénység okozta gondokat is. 

(Úgy tűnik, mintha svédországi milliárdosunk nem hallott volna a Szovjetunió és a kommunista államszocializmus kudarcáról.)

Most mindenesetre – az ENSZ helyett vagy mellett – létrehozandó globális világállam létrehozása érdekében a svédországi magyar milliárdos Szombatfalvy László aktivizálta magát, az általa működtetett globalizmus támogató civil szervezeteken keresztül.

A hivatalos indoklás szerint a G7-es, legfejlettebb államok vezetőinek a hétvégi csúcstalálkozója miatt készítette el a svéd milliárdos a világállam létrehozásának támogatását "alátámasztó" nemzetközi közvélemény-kutatást.

A világ vezetői összegyűlnek a G7-csúcstalálkozón, és tisztában kell lenniük azzal, hogy a világ állampolgárai vágynak arra, hogy ezek a vezetők szorosan együttműködjenek és keményebben dolgozzanak annak érdekében,hogy megoldást találjanak az emberiség számára kritikus veszélyekre"

– nyilatkozta Mats Andersson, a Global Challenges Foundation alelnöke a most közzétett felmérésről.

A svédországi magyar származású pénzember alapítványa, a Global Challenges Foundation által megrendelt felmérés szerint a válaszadók közel háromnegyede (71%) támogatja, hogy a nemzetállamok helyett egy új, szupranacionális szervezetet hozzanak létre, amely így hatékony, globális döntéseket hozhatna, megfelelő válaszlépéseket tehetne az emberiséget érő legfőbb fenyegetésekre.

A ComRes felmérése szerint minden egyes országban a válaszadók több mint 60%-a azt állította, hogy az éghajlatváltozás, a fertőzések és járványok, a mesterséges intelligencia emberiség ellen való fordulásának lehetősége, a tömegpusztító fegyverek, a természeti katasztrófák és az aszteroidák jelentette fenyegetések miatt jónak tartaná egy globális világkormány létrehozását.

A felmérésben feltett kérdés szövege a következő volt:

A nemzetek feletti szervezet egy nemzetközi testület, amely különböző tagországokból áll. Nem helyettesíti a nemzeti kormányokat, hanem a nemzetállamok fölé helyezi a globális érdekeket. A nemzetek feletti szervezetek közé tartozik például az Európai Unió, a NATO és az ENSZ.

Úgy gondolja, hogy a globális kockázatok kezelésére alkalmas, végrehajtható globális döntések meghozatalához egy új, nemzetek feletti szervezetet kellene létrehozni?"

A brit Independent is beszámolt a meglehetősen furcsa témájú felmérésről, amely szerint az Egyesült Királyságban élő emberek közel 70% -a támogatta a globális kormányra vonatkozó elképzelést, 62 százalékuk egyébként már most is "globális állampolgárnak" tartja magát. A britek 54%-a azt mondta, hogy boldogan lemondana a nemzeti szuverenitásról annak érdekében, hogy világméretű fenyegetésekkel könnyebben kezelhető legyen egy globális testület.

Az egész felmérés hitelessége több vonatkozásban is gyenge lábakon áll. Így például több, mint ellentmondásos és nehezen hitelesnek elfogadható a világkormány megalakításának a támogatottságára vonatkozó közvélemény-kutatás eredményei között a Londonra vonatkozó adat. A felmérés ugyanis Nagy-Britanniában a világkormány megalakításának a magas támogatottságát mutatja ki, ami képtelenség, mivel a brit szavazópolgárok épp nemrég döntöttek egy népszavazáson úgy, hogy nem kérnek az Európai Unió elnevezésű szupranacionális államalakulatból, mert inkább meg akarják őrizni a nemzetállami működésük értékeit.

A felmérés hitelességét súlyosan megkérdőjelezi, hogy egy ilyen jellegű kérdést, miért csak korlátozott léptékben készítettek el, ami miatt az már eleve egyáltalán nem tekinthető reprezentatívnak.

Nyolc országban mindössze 8 100 embert kérdeztek meg a felmérés során. Ezek az országok: Ausztrália, Brazília, Kína, Németország, India, Dél-Afrika, Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

A globalisták megrendelésére készült kutatás úgy találta, hogy a "szupranacionális szervezet" támogatása az egész világon magas volt, de a legnagyobb támogatást Indiából (84 százalék), Kínából (78 százalék) és Dél-Afrikából (76 százalék) kapta.

Az Egyesült Államokban a megkérdezettek 67 százaléka állította azt, hogy támogatják egy világirányító testület létrehozását a fenyegetések kezelésére. A legalacsonyabb támogatást Németországban mérték, 62 százalékkal.

A válaszadók több mint 60 százaléka minden országban azt mondta, hogy "globális állampolgárnak" tekinti magát. Az Egyesült Államokban ez az arány 67% volt.

Az klímaváltozás kérdésében a válaszadók nagy hányada, 88%-a nyilatkozott úgy, hogy hajlandó akár az életszínvonal változását is elviselni a jövőbeli katasztrofális éghajlati változások ellensúlyozása érdekében.

A nemzetközi közvélemény-kutatást egyébként annak az 5 millió dolláros versenynek a keretében rendelte meg a globalista stockholmi alapítvány, amelyet a svédországi magyar milliárdos azzal a céllal hirdetett meg, hogy használható, új javaslatok érkezzenek a globális kormány megalakítását szorgalmazó tervekhez.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére