Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Globális éhínség: kiosztották az EU-t, amiért nem önfenntartó

888.hu

2022.05.25. 08:00

Az önfenntarthatóság hiánya jelenleg az EU élelmiszer-termelését sújtja az ukrajnai háború okozta globális élelmiszerválság közepette.

 

A WWF által közzétett jelentés szerint az EU jelenlegi élelmiszer-termelésének módja veszélyezteti az Unió azon képességét, hogy az embereket bel- és külföldön egyaránt ellássa, mivel az Unió olyan módon importál erőforrásokat, amely a civil szervezet szerint nem fenntartható. Közben pedig olyan termékeket exportál, amelyek nem járulnak hozzá a világ éhezésének megfékezéséhez.

 

A jelentés azt állítja, hogy a blokk túlzottan függ az importált állati takarmánytól és műtrágyától. Ugyanakkor az importált műtrágya nagy része a többi állati takarmányhoz használt növények termesztésére megy el, ami csökkenti az össztermelést.

A jelentés azt is megjegyzi, hogy bár a blokk gazdaságilag az egyik legnagyobb agrártermék-exportőr,

a kivitel jelentős része drága luxuscikk, például alkohol és csokoládé, amelyek nem járulnak hozzá más nemzetek élelmezéséhez.

 

„Jelenleg mi vagyunk a drága szupermarket, nem pedig a világ magtárja. A világ számos országában az embereknek gabonára van szükségük, nem pedig marhahúsra és chardonnay-ra”– mondta állítólag a szervezet egyik tagja.

Ráadásul a jelentés azt állítja, hogy amikor az EU tápláló termékeket exportál,

az gyakran aláássa a helyi termelők érdekeit, és így hosszú távon többet árt, mint használ.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére