Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

George Floyd-os mémek miatt kerülhet börtönbe egy rendőr

888.hu

2022.05.14. 18:10

Egy most elbocsátott brit rendőr és volt börtönőr börtönbüntetéssel néz szembe, amiért „durván sértő” mémeket küldött George Floydról a WhatsAppon.

 

George Floyd, aki azután halt meg, hogy Derek Chauvin amerikai rendőr – akit azóta elítéltek szándéktalan másodfokú emberölés, harmadfokú emberölés és másodfokú emberölés miatt – egy minneapolisi letartóztatás során a nyakára térdelt, tíz, állítólag „durván sértő” mém között szerepelt, amelyeket James Watts volt fegyőr osztott meg egy csoportos csevegésben.

Az ilyen üzenetek küldése a 2003-as kommunikációs törvény értelmében bűncselekménynek minősül

az Egyesült Királyságban, ahol a véleménynyilvánítás szabadságát csak az Emberi Jogok Európai Egyezményében meghatározott, igen laza paraméterek alapján garantálják.

Richard Purchase ügyész elmondta a birminghami magisztrátusi bíróságnak, hogy „a vádlott tiszt által megosztott mémek közül néhány kifejezetten George Floydra és a folyamatban lévő Black Lives Matter tüntetésekre utalt, és bizonyos mértékig gúnyolódott a halálán”, azt állítva, hogy a fennmaradó hat „általánosabb rasszista mémnek” tűnt.

Az Express and Star bírósági jelentése homályosan fogalmazott az üzenetek tényleges tartalmáról, csak annyit jegyzett meg, hogy az egyikben „egy fehér kutya szerepelt Ku Klux Klan-ruhában”, a többiben pedig „egy térdelő szőnyeg és egy majom képei szerepeltek”, és „a Cápa című film egy sorát gúnyolták ki”.

Watts bűnösnek vallotta magát 10 rendbeli súlyosan sértő vagy fenyegető üzenet nyilvános kommunikációs hálózaton keresztül történő küldésében, de a társvádlott Joann Jinks, aki még mindig a West Mercia Police munkatársa, ugyanebben a bűncselekményben ártatlannak vallotta magát. Őt augusztusban állítják bíróság elé – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére