Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gendersemleges megnevezéseket vezet be a brit hadsereg

Horváth Tamás

2018.12.17. 22:28

Mivel egyre több nõ jelentkezik katonának, az egyes fegyvernemekbe tartozó harcosok megnevezését is újra kell gondolni a brit védelmi minisztérium szerint.

A brit hadsereg nemrég kiadott egy tájékoztató dokumentumot, melyben az az iránymutatás olvasható, hogy be kell zúzni minden olyan kiképzési kézikönyvet, amely „genderspecifikus” nyelvezetet használ. Az újragondolt fegyvernemi megnevezésekkel és egyéb szavak újraalkotásával arra a folyamatra igyekeznek reagálni, hogy egyre több nő lép be a hadseregbe.

A védelmi minisztérium szóvivője megerősítette a változásokat, ugyanakkor leszögezte, hogy azok nem érintik a történelmi rendfokozatokat, így például a gárdista (guardsman) továbbra is gárdista marad, annak ellenére, hogy az angol szó a man tagra végződik, tehát hímneműnek tekinthető.

A politikailag korrekt megnevezések kidolgozása azután kapott nagy lendületet, hogy idén októberben megnyílt a lehetőség a nők előtt is, hogy csatlakozzanak a brit hadsereg speciális erőihez és elit alakulataihoz.

Egy neve elhallgatását kérő katona a Daily Mailnek kommentálta a változásokat:

Rengeteg pénzt költöttünk el reklámokra, új kaszárnyákat építettünk, ráadásul még azt is megszabják nekünk, hogyan beszéljünk és mit olvassunk.”

A brit hadsereg a gyengébbik nem mellett a más vallású, etnikumú és szexuális orientációjú brit állampolgárok bevonzására is nagy hangsúlyt fektet, különös tekintettel a muszlimokra és a homoszexuálisokra.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére