Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Geert Wilders - Píszí rendõrség 1-0

Forisek Ádám

2017.06.07. 21:45

Nem emelnek vádat Geert Wilders, a hollandiai Szabadságpárt vezetõje ellen a 2015-ös ausztriai iszlámellenes kijelentései miatt, amelyek ügyében az osztrák hatóságok megkeresték a holland társszerveket - jelentette be a hágai ügyészség szerdán.
HÁGA, 21:45

Nem emelnek vádat Geert Wilders, a hollandiai Szabadságpárt vezetője ellen a 2015-ös ausztriai iszlámellenes kijelentései miatt, amelyek ügyében az osztrák hatóságok megkeresték a holland társszerveket – jelentette be a hágai ügyészség szerdán.

A polkorrektséggel szembemenő nézeteiről ismert politikus annak idején arról beszélt egy bécsi rendezvényen, hogy "minél kevésbé van jelen az iszlám, annál jobb", illetve kijelentette, hogy "az iszlám a háború és a gyűlölet ideológiája", amely "arra buzdítja az embereket, hogy váljanak terroristákká".

Az MTI helyi sajtó beszámolóira hivatkozva azt írja, a vádhatóság szerdán hangsúlyozta, hogy Ausztriával ellentétben Hollandiában nem büntetendő, ha valaki sértő megjegyzéseket tesz egy vallásra vagy egy vallási közösségre.

Wilders általánosságban beszélt az iszlámról, nem pedig muzulmánok egy csoportjáról, amelyet a vallásuk határoz meg"

– mutatott rá az ügyészség.

A "gyűlöletbeszéde" miatt sokat támadott euroszkeptikus pártvezér üdvözölte a döntést a Twitteren: 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére