Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Geert Wilders nem fél, folytatja kampányát

888.hu

2017.03.01. 23:28

Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetõje bejelentette, folytatja választási kampányát, mivel különleges katonai rendõri egység szavatolja biztonságát.
AMSZTERDAM, 23:28

Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője bejelentette, folytatja választási kampányát, mivel különleges katonai rendőri egység szavatolja biztonságát.

Wilders szerdai Twitter-üzenetében arról számolt be, azért kezdi újra kampánykörútját, mert a választói találkozni akarnak vele és ő is a választóival. A biztonsági kockázatokat a lehető legalacsonyabbra fogják csökkenteni, "alig várom már" – tette hozzá.

A Politico című brüsszeli hírportál friss információi szerint a holland politikus biztonságát a katonai rendőrség azon speciális egysége szavatolja majd, amelyik konfliktuszónákban működő követségi alkalmazottak, valamint Hollandiába érkező magas rangú, különleges védelmet igénylő politikusok védelmét látják el.

Geert Wilders múlt héten függesztette fel parlamenti választási kampányát, miután őrizetbe vették azt a tapasztalt szakembernek számító titkosszolgálati dolgozót, akinek az volt a feladat, hogy kollégáival átvizsgálja és biztosítsa a helyszíneket a pártvezér nyilvános szerepléseit megelőzően. A kiszivárgott információk szerint a fiatalember feltételezhetően a politikust érintő titkos információkat adott át egy bűnszervezetnek – írta az MTI.

A hollandiai mecsetek bezárását és a Korán betiltását követelő Wilders számos alkalommal kapott már halálos fenyegetéseket, több mint tíz éve folyamatos rendőri védelem alatt áll. A nyugat-európai ország mintegy 17 milliós lakosságának körülbelül 5 százaléka muszlim.

Hollandiában március 15-én tartanak parlamenti választásokat. A helyi sajtó szerdai információi szerint valamelyest visszaesett a Szabadságpárt támogatottsága a friss felmérések adatai alapján. A Geert Wilders vezette párt a második helyre csúszott vissza a jelenleg kormányzó jobboldali liberális Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) mögé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére