Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gázai mesterlövészek vadásznak az izraeli katonákra

888.hu

2018.07.26. 08:20

Egy gázai mesterlövész szerda este tüzet nyitott a Gázai övezet déli határánál állomásozó izraeli katonákra - közölte az Izraeli Védelmi Erõk Twitteren.
GÁZA, 08:20

Egy gázai mesterlövész szerda este tüzet nyitott a Gázai övezet déli határánál állomásozó izraeli katonákra –közölte az Izraeli Védelmi Erők Twitteren.

A fegyveres támadást megelőzően egy kisebb lázadás tört ki a határ közelében 20 gyerek – mint csali – részvételével. Amikor a katonák közbeléptek, hogy feloszlassák a tömeget, a mesterlövész tüzet nyitott rájuk. Egy izraeli tiszt közepesen súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították – írja az Új Kelet.

Válaszul a hadsereg 7 Hamász-hadállást támadott meg az övezet különböző pontjain.

A Hamász irányítása alatt álló egészségügyi minisztérium szóvivője, Ashraf al-Qidra szöveges üzenetben azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy négy gázai meghalt az egyik izraeli támadás során Gáza városától keletre. Mind a négy halott a Hamász terrorszervezet katonai szárnyához tartozott.

Avigdor Liberman védelmi miniszter rendkívüli ülést hívott össze a hadsereg vezető tisztviselőivel az Izraeli Védelmi Erők tel-avivi központjában a katonai rádió szerint. Később Benjámin Netanjahu miniszterelnök is csatlakozott hozzájuk telefonon.

Már korábban gázai mesterlövészek lelőttek és megöltek egy izraeli katonát a gázai határnál

A 20 éves Aviv Levia a Givati Brigád tagja volt, Kiszufim kibuc közelében volt, amikor péntek délután 5:30 körül lelőtték.

A támadás a hetente megrendezésre kerülő határ menti tüntetések során történt. Levi golyóálló mellényt viselt, amikor mellkason lőtték, ám a helyszínen meghalt. Levi volt az első izraeli katona akit megöltek a gázai fronton a 2014-es erős szikla hadművelet óta.

A katona halálára válaszul péntek este az izraeli légierő nagyszabású megtorló csapásokat indított a Gázai övezetben, megölve a 4 gázait, 3 közülük a Hamász katonai szárnyához tartozott. A hadsereg összesen 60 terrorcélpontot támadott, elpusztítva 3 Hamász zászlóalj központot.

Szombaton a kora reggeli órákban a Hamász bejelentette, hogy tűzszüneti megállapodás született Izraellel, amit nagyjából be is tartottak a felek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére