Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Game over internetszabadság?

Vincze Viktor Attila

2017.04.18. 14:58

Soros és a Google finanszírozzák azokat az úgynevezett hálózatsemlegességi csoportokat, amelyek ellenõrizni és cenzúrázni akarják az internetet. A Soros és a nagy netes cégek által finanszírozott baloldali civil szervezetek érdekes módon úgy korlátoznák az internet teljes forgalmát, hogy az alól mentes lenne a Google és a Facebook.

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) elnöke, Ajit Pai hamarosan nyilvánosságra hozza az úgynevezett hálózatsemlegességi szabályokat tartalmazó terveket.

Ezekkel a tervekkel kapcsolatban egyre nagyobb az aggodalom világszerte. Az amerikai jobboldali sajtó szerint az FCC valójában az Obama-adminisztráció számára kidolgozott, olyan „hálózatsemlegességi” szabályokat akar életbe léptetni, amelyek bevezetéséért a Google mint cég, a Soros György-féle Open Society Institution, valamint a Ford Alapítvány már régóta együtt lobbiznak.

A feltételezések szerint ennek a szabályozásnak az internet ellenőrzés alatt tartása a célja, beleértve a konzervatív hírek közlésének megakadályozását is, például az olyan alternatív hírforrások korlátozása által, mint amilyennek például Amerikában az Infowars.com hírportál számít.

Az amerikai sajtó felidézi, hogy az Obama-kormányzat 2015-ben a hálózatsemlegesség megtévesztő címszavára hivatkozva szavaztatta meg a törvényhozással azokat a törvényeket, amelyek megteremtették a lehetőséget a kormány számára az internet fölötti ellenőrzésre az Egyesült Államokban. Ez a szabályozás virtuális ellenőrzési jogot adott a kormánynak a nemzet teljes internetes infrastruktúrája felett; egy, az 1930-as éveket idéző, „New Deal”-szerű, a „nagy kormányokat” megillető további szabályozási hatáskörrel, amely kiterjeszthető gyakorlatilag mindenre, ami az internettel kapcsolatban van, így a tartalom ellenőrzésére is.

2006 óta három szervezet – a Google, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa és a Ford Alapítvány – több mint 72 millió dollár támogatást folyósítottak olyan nonprofit baloldali szervezeteknek, amik a legaktívabb szószólói annak az ötletnek, miszerint a kormánynak szabályoznia kellene az internetet, mégpedig ugyanazon közüzemi törvény alapján, amelyet mintegy 80 évvel ezelőtt még a régi tárcsázós telefonrendszer szabályozására alkottak meg Amerikában.

A törvénytervezet ellenzői szerint érdekes módon a tervezett szigorú internetszabályozás hatálya alól mentességet élveznének az olyan monopolhelyzetben levő tartalomszolgáltatók, mint a Google és a Facebook.

Az amerikai hírek szerint az Obama-adminisztráció olyan megállapodásokat dolgozott ki a Google-lel és a többi hasonló internetes óriással, ami általánosságban biztosítja a szabályozás után is a pozíciójukat, valamint garantálja a bizonyos információk feletti kizárólagos kapuőri pozíciójukat is.

Ezeknek az Obama-rezsim által elfogadott szabályoknak „köszönhető”, hogy 2015 óta a Google és a Facebook egyszerre bíróként, ügyészként és hóhérként döntheti el, hogy a felületein milyen tartalmak szerepelhetnek a „hamis hírek” megszüntetésére való hivatkozással.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Kanadában egy al-Kaidához köthető szervezet segítségével mecsetté alakítanának át egy templomot

Egy al-Kaidához köthető szervezet adta a támogatást, hogy a templomból mecset legyen.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ma a Bernátok és a Felíciák ünnepelnek, Isten éltesse őket!

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére