Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Furgonnal törték át az észak-afrikai Ceuta határátkelőjét

Sümeghi Lóránt

2019.11.18. 14:15

Nagy sebességgel áthajtott az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta egyik határátkelő állomásán furgonjával egy embercsempész hétfőn hajnalban – közölték a helyi hatóságok.

A kisteherautó hátuljában 52-en zsúfolódtak össze, köztük két hat év körüli gyerek. A sofőr nekihajtott a tarajali átkelő kapujának is, és áttörte. Furgonjával több kilométerre a határtól állt meg. A ceutai csendőrök a marokkói férfit őrizetbe vették. A spanyol vöröskereszt tájékoztatása szerint a raktérben négyen könnyebben megsérültek, őket kórházba szállították.

A többieket visszavitték a határzónába, ahol a hatóságok elvégzik az azonosításukat. A Faro de Ceuta című lap úgy tudja, guineai, kongói és elefántcsontparti állampolgárokról van szó. Mindannyiukat a ceutai ideiglenes befogadóközpontba szállítják. A spanyol belügyminisztérium adatai szerint idén november közepéig az észak-afrikai Ceutában 1163, szárazföldi úton érkezett illegális bevándorlót regisztráltak, ami 35 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Tengeri úton 34 százalékkal nőtt a határsértők száma, összesen 535-en érték el így az exklávé területét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére