Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Frontex: nagy migrációs nyomás nehezedik Európára

Bertha László

2016.08.29. 19:28

Fabrice Leggeri, a Frontex vezérigazgatója szerint továbbra is nagy migrációs nyomás nehezedik az Európai Unióra, az illegális határátlépõk száma pedig ismét emelkedésnek indulhat.
BERLIN, 19:28

Fabrice Leggeri, a Frontex vezérigazgatója szerint továbbra is nagy migrációs nyomás nehezedik az Európai Unióra, az illegális határátlépők száma pedig ismét emelkedésnek indulhat.

Az unió határigazgatási együttműködésért felelős ügynökség vezérigazgatója a Die Weltnek adott interjúban kifejtette, hogy amennyiben az EU-Törökország paktum megbukik, úgy valószínűleg megugrana a Törökországból érkező migránsok száma és többé nem lehetne őket visszaküldeni Törökországba.

Fabrice Leggeri szerint egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy a török elnök, Recep Tayyip Erdogan a „zsilipőr” szerepét játszaná, amit bizonyít, hogy júliusban nagyjából 1800-an keltek át illegálisan Görögországba. A Frontex vezérigazgatója úgy véli, az Európai Unió tanult a 2015-ben történtekből, de „továbbra is roppant nagy a migrációs nyomás”, hiszen Szíriában változatlanul polgárháború van, az Iszlám Állam pedig Észak-Afrikában is megvetette a lábát.

Leggeri szerint a kerítések nem állítják meg a migránsokat, az ügynökség pedig továbbra is sürgeti a legális migrációs útvonalak kialakítását.

A határvédelem és az Európába vezető legális utak nem kizárják, hanem kiegészítik egymást.”

– mondta a Frontex vezetője, aki szerint az uniós tagországoknak az Európai Bizottsággal kellene egyeztetniük, hogy mégis hány bevándorlót kell befogadnia az Európai Uniónak évente.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére