Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Frontex: a migránsok szervezett kimentése az embercsempészeknek jó, de folytatjuk

888.hu

2017.02.16. 12:28

A varsói székhelyû Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) legújabb jelentésében beismerte, hogy a földközi-tengeri migránsmentõ akciók jövedelmezõbbé tették az embercsempészek üzleti modelljét.
VARSÓ, 12:28

A varsói székhelyű Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) legújabb jelentésében beismerte, hogy a földközi-tengeri migránsmentő akciók jövedelmezőbbé tették az embercsempészek üzleti modelljét.

A legújabb 60 oldalas jelentés 32. oldalán többek közt ez olvasható:

...a líbiai határhoz közeli, és a 12 tengeri mérföldön, azaz a líbiai felségvizeken végzett mentőakciók nem várt következményekkel jártak.

A veszélyes, nem tengerre való és túlzsúfolt járműveket kifejezetten azért indítják útnak, hogy azokat észleljék az EUNAVFOR, a Frontex vagy a civil szervezetek hajói.

Úgy tűnik, hogy a mentőakció résztvevői szándékuk ellenére segítik az embercsempészeket abban, hogy elérjék céljukat a lehető legminimálisabb költségekkel, amivel megerősítik üzleti modelljüket, mivel nagyobb esélyük van a sikerre.

A migránsok – azok által is bátorítva, akik már átkeltek a tengeren – megpróbálkoznak a veszélyes átkeléssel, mivel számítanak arra, hogy kimentik őket.

A dokumentum végkövetkeztetései között az is olvasható, hogy 2016-ban rekordmennyiségű migráns érkezett Olaszországba: 182 000 fő. A vízbefúlások száma is rekordot döntött: 2016-ban 5083-an lelték halálukat a tengeren. 2015-ben ez a szám 3777, 2014-ben pedig 3279 volt.

A Frontex beismeri, hogy a tendenciák riasztóak, ugyanis a mentőakciók az embercsempészek üzleti modelljének részévé váltak.

Mindezek ellenére a Frontex folytatja mentőakcióit, hiszen azokkal

a nemzetközi kötelezettségeinknek teszünk eleget, és mert azok az Európai értékekből erednek."

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére