Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Frans Timmermans elismerte, hogy történtek hibák a vakcinabeszerzésben

888.hu - MTI

2021.03.14. 13:00

Történtek hibák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyag beszerzésében, „Brüsszelben és a tagországokban is” – mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke egy vasárnapi német lapinterjúban.

A holland szociáldemokrata politikus a Der Tagesspiegel című lapban közölt interjúban kifejtette, hogy „tragédiát” okozott volna, ha az EU-tagállamok nem a közös vakcinabeszerzést választják, mert ha egyedül a gazdasági erő határozza meg a hozzáférést, egyes országok nem jutnak hozzá a szérumhoz.

Mint mondta, „probléma lenne, és nem csak a szegényebb országoknak”, ha csak a leggazdagabb tagállamok engedhetnék meg maguknak a vakcinavásárlást. Ezt ismerték fel az „oltóanyag-szövetséget” megalakító EU-tagok, köztük Németország és Hollandia. Ezek az országok belátták, hogy jobb a közös, európai fellépés.

Hozzátette:

„igaz, hogy követettek el hibákat az oltóanyag-beszerzésben, Brüsszelben és a tagállamokban is”, de a gazdagabb országok érdekeit is a közös beszerzés szolgálta.

Nézzük meg, hogy hol tartunk április végén – mondta a brüsszeli bizottság alelnöke arra a kérdésre, nem szegénységi bizonyítvány-e az EU-nak, hogy gyorsabb az oltási kampány a közösségből éppen kivált Nagy-Britanniában.

Hozzátette, hogy a mérleget a világjárvány végén kell elkészíteni, mert „akkor láthatjuk majd, hogy miben tévedtünk és mit tettünk helyesen”, egyelőre pedig arra kell összpontosítani, hogy „egész Európa oltóanyaghoz jusson”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére