Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaországban több mint 256 ezer családegyesítési kérelmet nyújtanak be évente

888.hu

2019.10.07. 20:28

Marine Le Pen népszavazást szeretne a kérdésről, de javaslatát lesöpörték az asztalról.

A francia parlamentben hatalmas vita folyik a családegyesítés kérdéséről, hiszen az ország évek óta vezeti a kérelmek számában az európai mezőnyt. Az utóbbi hetekben viszont több olyan dolog is kiderült a kormány családegyesítési gyakorlatával kapcsolatban, ami a sajtóba kerülve kiverte a biztosítékot a lakosság körében.

Az első az elfogadott kérelmek száma: ugyan a 256 ezer kérelemből „csak” 90 ezret fogadnak el, ez a szám még mindig irtózatosan sok – bár tény, hogy még mindig jobb, mint Németország vagy akár Svédország gyakorlata, utóbbiban a kérelmek 88%-át fogadják el. Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy a kérelmek közül nagyon sok a nem valós családi kapcsolatra hivatkozó, így valószínűleg a svédek ellenőrzés nélkül szinte mindenkit befogadnak.

Forrás: Twitter.

Macronék ugyan a skandinávokkal ellentétben ellenőrzik azt hogy van-e valós rokonság, ugyanakkor kiderült, hogy Franciaországban – szinte egyedüliként Európában – elég a letelepedési engedély a családegyesítéshez, nem kell hozzá állampolgárság.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a családegyesítési kérelmek közül a legtöbb Algériából és egyéb arab országokból érkezik. Eddig ugyanis az volt a magyarázat, hogy a szám csak azért magas, mert családegyesítések statisztikájában szerepel a házassági kérelem is, például egy dán vagy ír és egy francia között. Ez tényleg igaz, de nyilván nem ettől ilyen hatalmas ez a szám.

Végül pedig ne feledkezzünk meg, hogy Emmanuel Macron annak idején a négy esélyes elnökjelölt közül egyedüliként volt bevándorláspárti, a francia lakosság közel háromnegyede viszont migrációellenes párt jelöltjére szavazott. És ezt az akaratukat a tavalyi EP-választáson is megerősítették a franciák. Tehát erőteljes nyomáskényszer alatt áll a francia kormány.

 

Marine Le Pen népszavazási kérelmet nyújtott be a kérdésben, amit a kormány sokadszorra is elkaszált. A lejtő ugyanis igencsak csúszós, hiszen a már családegyesítéssel érkezett migránsok rokonai is nyújthatnak be kérelmet egy idő után.

Mindenesetre a jobboldali pártoknak annyit sikerült elérniük, hogy a kormány egyelőre létszámstopot hirdetett, és nem növeli a beengedési plafont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére