Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaországban sem köthet ki a Soros-hajó

Horváth Tamás

2018.09.25. 11:18

A francia pénzügyminiszter közlése szerint Franciaország nem engedi kikötni Marseille-ben az Aquarius elnevezésû "civil" mentõhajót, így a fedélzetén lévõ migránsok nem tudnak partra szállni Európában - írja az MTI.
MARSEILLE, 11:18

A francia pénzügyminiszter közlése szerint Franciaország nem engedi kikötni Marseille-ben az Aquarius elnevezésű „civil” mentőhajót, így a fedélzetén lévő migránsok nem tudnak partra szállni Európában – írja az MTI.

Bruno Le Maire a BFM TV nevű hírcsatornának hangsúlyozta:

Az európai szabályok szerint a hajónak a legközelebbi kikötőben kell kikötnie, és az NEM Marseille. Menekültügyi kérdésekben határozottan és világosan, az európai szabályoknak megfelelően kell intézkedni.”

Az Aquarius az utolsó „civil" mentőhajó a Földközi-tenger középső részén. A mostani döntés újabb csapás a segélyszervezeteknek, ugyanis korábban hajóikat kitiltották az olasz kikötőkből, ráadásul a panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius regisztrációját. Ez azt jelenti, hogy a hajóról a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani a panamai lobogót, és nem futhat ki a tengerre új regisztráció nélkül.

A hajót bérlő Soros-szervezetek, az Orvosok Határok Nélkül (MSF) és az SOS Méditerranée azt közölte, hogy a közép-amerikai ország hatóságai még szombaton tájékoztatták őket a döntésről. A két szervezet egyben arra kérte a francia hatóságokat: kivételesen és humanitárius okokból tegyék lehetővé, hogy a hajó kiköthessen Marseille-ben.

Frédéric Penard, az SOS Méditerranée műveleti igazgatója egy párizsi sajtótájékoztatón úgy vélekedett: azután, hogy Panama bejelentette döntését a lobogó eltávolításáról, Marseille – ahol az SOS Méditerranée székhelye található – az egyetlen hely, amely biztosítékot nyújt számukra ahhoz, hogy képesek legyenek kezelni az új helyzetet.

Elmondta, hogy a hajón lévő 58 ember között 17 nő, köztük egy várandós is van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére