Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaországban 250 hektár fenyőerdő égett le, megsérült több tűzoltó

888.hu

2022.08.01. 09:09

Franciaországban 250 hektár fenyőerdő vált lángok martalékává vasárnap, megsérült négy tűzoltó – közölték a francia hatóságok.

 

William Borelly, a tűzoltóság szóvivője a France Info hírrádiónak nyilatkozva arról beszélt, hogy a déli Gard megye Aubais települése határában rendkívüli erővel tombol az erdőtűz a heves széllökésnek és a száraz időjárásnak köszönhetően.

 

(Photo by Thibaud MORITZ / AFP)

 

A polgári védelem szerint mintegy háromszáz tűzoltó küzd a lángok megfékezéséért.

 

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitteren közölte, hogy négy tűzoltó megsérült a munkálatok közben, kettőjüket égési sebek miatt kezelik.

Midi Libre, Aubais polgármestere pedig arról számolt be, hogy számos családot és hatvan lovat kellett kitelepíteni a vidékről. Elővigyázatosságból egy közeli autópályát is le kellett zárni.

 

(Photo by Benjamin GALY / AFP)

 

Franciaország idén már a harmadik hőhullám felé tart, a megyékben ezért fokozott készültséget rendeltek el lehetséges erdőtüzek miatt. Az ország déli felén mindemellett több bozóttűz miatt is riasztották a tűzoltókat.

 

(Photo by Stephane Mouchmouche / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

 

Az Arles várostól északra található Beaucaire településén például hárman könnyebben megsérültek, köztük egy tűzoltó. Tizenöt hektár terület és két lakóépület vált a lángok martalékává.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére