Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaországban 250 beteget szállítottak el a túlterhelt kórházakból

888.hu

2020.03.30. 05:50

A koronavírus-járvány kezdete óta vasárnap szállították át a legtöbb, mintegy 250 súlyos, de stabil állapotban lévő beteget a túlterhelt kelet-franciaországi kórházakból a déli országrészbe és Németországba a francia hadsereg helikopterivel vagy egészségügyi vonatokkal.

A kórházban ápolt betegek száma mintegy tíz százalékkal 19 354-ra emelkedett 24 óra alatt, közülük 4632-en vannak intenzív osztályokon, ami 359-cel több, mint szombat este – közölte vasárnap este Jérome Salomon, az egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója. Az illetékes jelezte: 24 óra alatt 299-cel, 2606-ra emelkedett a koronavírus-fertőzés kórházban elhunyt áldozatainak száma.

„Ez az utóbbi a legfontosabb adat, amit figyelni kell, mert ez tükrözi vissza a járvány dinamikáját” – hangsúlyozta a szakember.

„Ezt a számot fogjuk elemezni, hogy lássuk a karanténintézkedések hatásait a hét második felében. Amennyiben a kijárási korlátozásokat és az egészségbiztonsági előírásokat betartja mindenki, az intenzív osztályra kerülő betegek számának csökkenését kell majd látnunk a hét vége felé”

– tette hozzá.

Az intenzív osztályon ápoltak harmada 60 év alatti, közülük hatvanan 30 évesnél is fiatalabbak.

Azt is kiemelte az illetékes, hogy

március 1. óta 7132-en gyógyultan távoztak a kórházakból.

A tájékoztatás szerint a jövő héttől kezdve nemcsak a kórházakban, hanem az idősotthonokban és a kórházakon kívül elhunyt fertőzöttek is bekerülnek az elhalálozásokról készülő összesítésbe, így pontosabb kép alakulhat ki a halálozási arányokról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére