Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaország is használná a Szputnyik V vakcinát

888.hu - Origo

2021.02.01. 20:30

Gabriel Attal, a francia kormány szóvivője ma reggel jelentette be egy televíziós interjú során, hogy Franciaország is javasolni fogja az orosz Szputnyik V vakcina használatát, amint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezi azt – közölte az origo.hu.

 

Franciaországban jelenleg csak a Pfizer és a Moderna vakcinája kapott engedélyt a hatóságoktól, de már folyamatban van a brit AstraZeneca engedélyeztetése is. Attal az interjú során kijelentette, hogy

a koronavírus elleni vakcináknak nincs nemzetisége – utalva arra, hogy a biztonság és a hatékonyság a lényeg, nem az, hogy honnan érkezik egy vakcina -, ezért Franciaország az orosz oltóanyagot is használni fogja,

ha azt az EMA engedélyezi„ – tudósított a lap.

A franciák mindenképp el szeretnék kerülni a harmadik országos karantén bevezetését, ezért került szóba az orosz vakcina alkalmazása.

A francia kormány szóvivője azt is elmondta, hogy február végéig 2,5 millió ember oltását tervezik. Hozzátette, hogy a mostani Pfizer és Moderna mellé hamarosan az AstraZeneca készítményéből is fognak érkezni szállítmányok.

A járványkezeléssel kapcsolatban elmondta, hogy egyre többen sértik meg a kijárási korlátozást, néhány étterem pedig a hatályban lévő szabályok ellenére is kinyit és vendégeket szolgál ki. Attal kijelentette, hogy a szabályszegő vállalkozások egy hónapra elesnek a pénzügyi támogatástól, ezen felül pedig bírságot is kiszabhatnak rájuk. Ha pedig nagyon súlyos vétséget követnek el, akkor a járvány végéig nem kapnak már támogatást – közölték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére