Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaország is felfüggesztette a kitoloncolásokat Afganisztánba

888.hu/MTI

2021.08.12. 17:30

Németország és Hollandia után Franciaország is felfüggesztette a kitoloncolásokat Afganisztánba az ottani romló biztonsági helyzet miatt – közölte csütörtökön a francia belügyminisztérium.

 

A tárca szóvivője a Reuters brit hírügynökségnek elmondta, hogy Franciaország európai partnereivel együtt szorosan nyomon követi az afganisztáni helyzetet.

Szerdán Németország és Hollandia is bejelentette, hogy felfüggeszti az elutasított menedékkérők kitoloncolását az ázsiai országba. Ezt megelőzően EU-tagállamok kabuli nagykövetei és több mint két tucat szervezet kérte a kitoloncolások ideiglenes leállítását, amelyet az afgán kormány is régóta kért.

Afganisztánban a radikális iszlamista tálib felkelők májusban átfogó offenzívát indítottak a kormányerők ellen, kihasználva, hogy az Egyesült Államok vezette nemzetközi haderő megkezdte a kivonulást az országból. A tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket. A tálibok a múlt péntek óta már 10 tartományi székhelyet elfoglaltak a 34 közül.

Egy meg nem nevezett amerikai védelmi tisztségviselő szerdán az amerikai hírszerzés adataira hivatkozva kijelentette: a tálibok harminc napon belül elszigetelhetik a fővárost, Kabult, és kilencven napon belül el is foglalhatják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére