Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaország hazaküldené a radikális iszlám bevándorlóit

888.hu - MTI

2020.11.02. 18:36

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Tunéziába és Algériába látogat, ahol a terrorizmus elleni küzdelemről és a radikalizált bevándorlók hazaküldésének részleteiről egyeztet.

A nizzai Notre-Dame-bazilikában négy napja késsel elkövetett, három halálos áldozatot követelő merénylet után kérte meg Emmanuel Macron államfő a tárcavezetőt, hogy tunéziai kollegájával tárgyaljon, miután az elkövető, egy 21 éves tunéziai szeptember közepén indult el hazájából, és a migrációs útvonalon Olaszországon keresztül illegálisan érkezett Franciaországba.

„A hét végén indulok” – mondta a BFM hírtelevízióban a belügyminiszter, jelezve, hogy a látogatás célja

tárgyalni hivatali kollégáival és a titkosszolgálati vezetőkkel a jobb információcsere érdekében”.

A döntést azután jelentette be a francia kormány, hogy szombat este az illegális bevándorlásról egyeztetett telefonon Kaisz Szaíd tunéziai elnök és francia hivatali partnere.

A két vezető megállapodott abban, hogy megerősítik a terrorizmus elleni együttműködést Franciaország és Tunézia között, Szaíd pedig elítélte az erőszak minden formáját. Abban is egyetértettek, hogy megoldást kell találni az illegális migráció egyre súlyosbodó problémájára.

A köztársasági elnök azért hívta fel hivatali partnereit, hogy megállapodjanak olyan emberek hazaküldéséről, akik rendelkeznek az adott ország állampolgárságával, és nálunk radikalizáltként azonosították őket”

- mondta Gérard Darmanin. Jelezte, hogy az elmúlt hónapban 16 ilyen embert utasított ki Franciaország.

„Ezeket az embereket nem ítélték el, de mi úgy látjuk, hogy radikálissá tették őket, ezért nincs helyük nálunk” – hangsúlyozta Gérard Darmanin.

A tárcavezető elmondta, hogy

Tunézia és Algéria után a következő napokban hasonló célból Oroszországba is ellátogat, ahol a Franciaországban tartózkodó orosz állampolgárságú iszlamisták hazaküldéséről egyeztet,

miután október közepén egy moszkvai születésű csecsen fiatal hajtott végre merényletet: lefejezett egy történelemtanárt egy Párizshoz közeli középiskolánál, amiért az Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak a szólásszabadságról szóló óráján.

Gérard Darmanin elmondta, hogy a francia szolgálatok által radikalizmussal gyanúsított illegális bevándorlók begyűjtésére utasította a prefektusokat. Számuk jelenleg száz körül mozog.

Az elmúlt három évben a miniszter tájékoztatása szerint Franciaország 458 radikalizált külföldit küldött vissza a származási országába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére