Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaország Abu-Dzabival tárgyal az orosz kőolaj helyettesítéséről

888.hu/MTI

2022.06.05. 19:30

Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter az Europe 1 francia rádiónak és a CNews hírtelevíziónak adott interjúiban vasárnap kifejtette: Abu-Dzabi az orosz kőolaj átmeneti alternatíváját kínálhatja.

 

Az ukrajnai háború az energia- és élelmiszerárak ugrásszerű emelkedéséhez vezetett, amely befolyásolja a francia növekedési kilátásokat.

– fogalmazott Le Maire, és jelezte: a párizsi kormány felülvizsgálja a jelenleg négyszázalékos növekedési előrejelzést, miután az tarthatatlanná vált az ukrajnai háború és az infláció miatt.

A gazdasági miniszter ugyanakkor úgy vélekedett, hogy az ország a 2022-es évet is pozitív mérleggel zárja. Az új növekedési kilátásokat csak a parlamenti választások után jelentik be – fűzte hozzá a tárcavezető.

Az Európai Unió pénteken hatodszor sújtotta büntető intézkedésekkel Oroszországot az ukrajnai háború miatt. A szankciós csomag megtiltja a nyersolaj és egyes kőolajtermékek behozatalát Oroszországból az EU-ba, de átmeneti kivételt biztosít a csővezetéken érkező kőolaj esetében azoknak az uniós tagállamoknak, amelyek földrajzi helyzetük miatt nem rendelkeznek más lehetőségekkel. Az intézkedések deklarált célja, hogy az uniós tagállamok minél kisebb mértékben finanszírozzák az ukrajnai háborút azzal, hogy energiát vásárolnak Oroszországtól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére