Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Francia sajtó: 33 éves afgán férfi lehet a Lyon közelében történt késelés elkövetője

Zelenka Dóra

2019.08.31. 20:05

Agyonszúrt egy 19 éves férfit és kilenc embert megsebesített egy férfi, akit szombaton őrizetbe vettek a kelet-franciaországi Lyon elővárosában – jelentették hivatalos források.

A tűzoltók adatai szerint az egyik sérült életveszélyben van. A hatóságok eleinte két támadóról számoltak be, de a második gyanúsítottról szóló értesüléseket egy rendőrségi forrás később cáfolta.

A gyanúsítottat, akinek indítékai egyelőre nem ismertek, őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték gyilkosság és gyilkossági kísérletek miatt – közölte az AFP francia hírügynökséggel a lyoni ügyészség.

A BFM francia televíziós csatorna szerint a gyanúsított azt állítja magáról, hogy afgán, és 1986-ban született.
Az elkövető nem szerepelt a rendőrség adatbázisában, amelyben azokat tartják nyilván, akikről azt gyanítják, hogy radikális iszlamista tevékenységre hajlamosak – jelentette a BFM a rendőrségtől nem hivatalosan szerzett értesülésekre hivatkozva. A csatornának ezenkívül az is tudomására jutott, hogy a férfi korábban ideiglenes letelepedési kérelmet nyújtott be.

Késes támadás történt egy lyoni metróállomáson

Az első hírek szerint egy fiatal férfi meghalt, legkevesebb kilenc ember megsebesült, többen súlyosan. A két támadó egyikét továbbra is keresik az A metróvonal külvárosi, Laurent Bonnevay nevű végállomásának környékén. #BREAKING Update : One the suspects being held by a passer-by at the elevator after a stabbing attack at Laurent Bonnevay metro station in which [...]


A támadás a Lyon melletti Villeurbanne-ban történt egy metróállomás közelében, helyi idő szerint körülbelül fél 5 körül. A helyszínen jelenleg is mintegy 50 tűzoltó és mentőcsapat tartózkodik. A francia média szerint a támadás természetével kapcsolatos összes lehetőség fennáll, köztük a terrorista indíték is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére