Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Francia miniszterelnök: a muszlimoknak is küzdeniük kell a terrorizmus ellen

Bokor Gábor

2016.07.21. 17:08

Egyre többen gyakorolják az iszlám vallás szalafista ágát. Leginkább az ultrakonzervatív ág hívõi vevõk arra, hogy terrorcselekményeket kövessenek el és/vagy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.
PÁRIZS, 17:08

Egyre többen gyakorolják az iszlám vallás szalafista ágát. Leginkább az ultrakonzervatív ág hívői vevők arra, hogy terrorcselekményeket kövessenek el és/vagy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz. 

Manuel Valls a nizzai merénylet után intézett beszédet az ország muszlim közösségéhez. Arra kérte őket, hogy együtt küzdjenek az iszlám szélsőséges vonala, a szalafizmus ellen. 

A szalafizmus áll az összes terrortámadás mögött, ez az ultrakonzervatív, iszlamista vonal szégyenítette meg a világ muszlim közösségét és egész Franciaországra veszélyt jelentenek."

– fogalmazott a kormányfő.

 A francia szenátus egyik képviselője, Nathalie Kosciusko-Morizet azzal az ötlettel állt elő, hogy az egész ideológiát be kéne tiltani, és üldözni kellene annak követőit. 

Manuel Valls később úgy fogalmazott, hogy elsősorban az ország több mint négymilliós muszlim közösségének kellene a mecsetekben tartott találkozókon megfékeznie a szélsőségeseket.

Több mint 2300 francia mecsetben több tízezer ember gyakorolja a vallás szalafista ágát. 

(RT)


Ezt olvastad már?

  • Ezért lett Franciaország a terror epicentruma
  • Felvételen: "Mondjatok le, gyilkosok!"

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére