Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Francia filozófus: Greta Thunberg egy kiborg, semmi érzelem nincs benne

Forisek Ádám

2019.07.27. 17:20

Kemény szavakkal illette Michel Onfray francia filozófus az újabban igencsak felkapott Greta Thunberget, miután a svéd lány a francia parlamentbe látogatott.

A mostanság nagy médiahátszéllel rendelkező Greta Thunbergről igen velős véleményt fogalmazott meg a francia filozófus saját weboldalán. Mint írja,

ennek a lánynak olyan az arca, mint egy kiborgé: mindenféle érzelmet nélkülöz. Nem mosolyog, nem röhög, nem csodálkozik, nem érez fájdalmat, sem örömöt. Egy babára emlékeztet engem, aki kijelenti, hogy az emberek korszaka lejárt.

Onfray szerint Greta tökéletesen megtestesíti a modern világ emberét: teljesen semleges. A baj az a francia filozófus szerint, hogy az emberiség ebbe az irányba halad.

Mégis miféle lélek lakozik egy ilyen testben? Nehéz megmondani.

Fotó: AFP

Nemcsak Thunbergről, de követőiről is kifejtette Onfray a véleményét. Szerinte lényegében birkanyájról van szó, akik egyfajta szabadulást várnak attól, hogy vakon követik mindazt, amit a felnőttek diktálnak nekik.

A francia filozófus szerint az is eléggé érdekes, hogy Greta Thunberg úgy döntött: kihagy egy évet az iskolában, hogy a klímaváltozással foglalkozzon.

Na igen. Miért is kellene bármit tanulnod az iskolában, ha már most mindenről tudsz mindent?

Thunberg franciaországi látogatása kapcsán nemcsak Michel Onfray szólalt meg, hanem a Republikánus Párt is. Parlamenti képviselőjük, Guillaume Larrivé szerint ahhoz, hogy intelligensen küzdjünk a klímaváltozás ellen, nem „apokalipszist hirdető gurukra” van szükség, hanem tudományos fejlődésre és politikai bátorságra.

A Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Gyűlés egy képviselője szerint pedig egyenesen röhejes, hogy bizonyos politikai üzeneteket gyermekek mögé bújva próbálnak meg hangoztatni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére