Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Francia belügyminiszter: "nincs olyan terület az országban, ahol ne lenne terrorveszély"

Bertha László

2018.01.09. 12:58

Húsz terrortámadást hiúsítottak meg tavaly Franciaországban - mondta Gérard Collomb belügyminiszter egy lapinterjúban. A tárcavezetõ szerint nincs az országban olyan terület, ahol ne lenne terrorveszély.
PÁRIZS, 12:58

Húsz terrortámadást hiúsítottak meg tavaly Franciaországban – mondta Gérard Collomb belügyminiszter egy lapinterjúban. A tárcavezető szerint nincs az országban olyan terület, ahol ne lenne terrorveszély.

Húsz merénylet hiúsult meg Franciaországban 2017-ben. Azaz mindenhol nagyon kell ügyelni. Nincs olyan terület jelenleg, amelyről azt mondhatnánk, hogy nem fenyegeti kockázat”

– fogalmazott a belügyminiszter a Le Progres című regionális lapban megjelent interjúban, melyet az MTI szemlézett.

A belügyi tárca legutóbbi, a rendkívüli állapot feloldása alkalmából novemberben kiadott mérlege 13 meghiúsított merényletet említett a tavalyi évre. A minisztérium nem részletezte, hogy mely további hét merénylettervre utalt Gérard Collomb.

Az egyik feltehetően az a csoport lehet, amelynek tagjait november 7-én Franciaországban és Svájcban vették őrizetbe. A 18 és 65 év közötti tíz gyanúsított a Telegram titkosított hálózaton váltottak egymással nagyon erőszakos iszlamista üzeneteket, és a következő hónapokban akartak Franciaországban merényletet végrehajtani, de a célpontokat egyelőre nem határozták meg, s fegyvereket sem találtak a nyomozók az otthonaikban tartott házkutatások során. December végén pedig magányos támadásokra készülő embereket, egy 21 éves férfit és egy 19 éves nőt tartóztattak le.

Az elmúlt három évben 241-en vesztették életüket iszlamista merényletekben Franciaországban. Tavaly két terrortámadást történt az országban, mindkettőt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára: április 20-án a párizsi Champs-Élysées sugárúton támadt rendőrökre egy fegyveres, október 1-én pedig a marseille-i főpályaudvaron késelt meg járókelőket egy férfi. A tavalyi támadásokban hárman haltak meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére