Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Forrósodik a helyzet Kelet-Ukrajnában

888.hu

2016.02.24. 12:18

Hosszú idõ óta elõször foglalt el területet a szakadároktól az ukrán hadsereg.
UKRAJNA, 12:18

Az ukrán fegyveres erők kiszorították a szakadárokat a megyeközponttól húsz kilométerre északra, a frontvonalnál fekvő Avgyijivka település határában lévő ipari övezetből.

Hosszú idő óta először foglalt el területet a szakadároktól az ukrán hadsereg.

A kijevi hadműveleti parancsnokság szerint azért volt szükség a beavatkozásra, mert az Oroszország által támogatott szeparatisták onnan lőtték a fegyveres erők állásait.

A katonai veszteségek elkerülése és a békés helyi lakosok védelme érdekében fegyveres erőink tagjai kénytelenek voltak kiszorítani az ellenséget a településről"

– írta a parancsnokság sajtószolgálata szerdán a Facebookon.

A közlemény szerint a szakadárok a tűzharc közben tiltott kaliberű aknavetőket, automata gránátvetőket és golyószórókat vetettek be.

A parancsnokság szokásos reggeli sajtóközleményében arról számolt be, hogy a szakadárok megsokszorozták támadásaikat a frontvonal mentén. Kedden összesen 84-szer sértették meg a tűzszünetet, ebből 69 esetben a Donyeck környékén lévő ukrán katonai állásokat lőtték akna- és gránátvetőkkel, nagy kaliberű golyószórókkal, valamint kézi lőfegyverekkel. Halálos áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Ezzel szemben a DAN donyecki szakadár hírügynökség arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők kedd este a megyeközpont északi peremére több mint 45 aknát lőttek ki. Lakóházakat ért találatról eddig nem érkezett jelentés.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére